no

Bouquet d’Alella Blanc + 2012Una activitat fonamental per garantir el bon desenvolupament dels tastos harmonitzats que ofereixo a través de Tastaemocions és fer sessions de proves on pel mètode de l’assaig-error vaig provant els formatges, foies, pernils, peixos fumats, xocolates,... amb diferents vins que crec que poden anar-hi bé. Les millors parelles són les que després poden gaudir els meus clients.

En una d’aquestes sessions de tast estava cercant vins per acompanyar salmó fumat. Tenia un magnífic salmó fumat noruec de la marca Carpier i l’anava tastant acompanyat de diferents vins blancs fermentats i criats en bótes. De sobte, amb un vi concret van saltar tots els indicadors de parella idònia. Els aromes i sabors del salmó i del vi es van combinar amb excel·lència, com si haguessin estat dissenyats per assaborir-se junts.

El vi en qüestió era el Bouquet d’Alella Blanc +. Ja acabada la sessió de tast del salmó i vins, vaig voler dedicar-li temps a aquest vi i em va seduir completament.

Està elaborat amb un cupatge on domina la pansa blanca, la varietat icònica de la DO Alella, i es complementa amb garnatxa blanca. Cadascuna de les varietats la fermenten per separat en bótes noves de roure durant 3 setmanes amb una criança posterior de 3 mesos sobre les seves mares.

El resultat és un vi de color groc daurat, amb reflexos d’or vell, net i brillant.

En nas ens intens i seductor. Les aromes afruitades són les que apareixen en primer lloc. Tot un reguitzell de notes de poma al forn, pera madura acompanyades d’aromes cítriques, d’albercoc, Tocs anisats, sobre un fons caracteritzat per les aromes procedents de la fermentació i criança en bótes de roure, vainilles, làctics, mel,...

En boca la seva acidesa, viva, dóna frescor a l’hora que el fa molt llaminer. En el pas de boca es mostra ampli i gras, però gens pesant. Rodó, amb bona estructura i amb una retronasal  que afegeix aromes especiades a la fruita, ben present en tot moment. Final llarg.

Un vi elegant i molt gastronòmic. No només és un acompanyant de luxe pel salmó fumat sinó que combinarà amb excel·lència amb molts altres plats com per poden ser arrossos a la cassola i rissottos, suquet de peix, pastes amb salses fetes a base de nates o formatges, etc.

Fitxa tècnica

Bouquet d’Alella Blanc + 2012

  • 70% Pansa Blanca – 30% Garnatxa Blanca
  • Agricultura ecològica.
  • Fermentada cada varietat per separat en bótes noves de roure durant 3 setmanes
  • Criança de 3 mesos sobre les seves mares.
  • Producció limitada de 3.999 ampolles
  • 12,5% vol.
  • Preu: al voltant dels 10,95 euros.
  • Celler Bouquet d’Alella (Alella, Maresme)
  • D.O. Alella


previous article
Entrada més recentjaume - premià de dalt ha dit...

Hola Ramon!

A mi també m'agrada molt el Bouquet d'Alella Blanc+.
Quina opinió et mereix l'altre vi blanc que tenen el Bouquet blanc sense bota, et sembla que aniria bé també amb els fumats?
Salut

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *