Vaig poder gaudir per primera vegada de la cuina d'en Jordi Vilà a l’antic
Alkimia, el que estava situat al carrer Indústria. Vaig viure totes
les seves etapes i va ser un dels meus restaurants de referència a Barcelona. A
mitjans del 2015 aquest restaurant tancava les seves portes per renéixer un any
després, ara ubicat en l’edifici de la fàbrica Moritz a la Ronda de Sant Antoni
de Barcelona.
Estava expectant per veure el renaixement d’aquest restaurant, cridat a
convertir-se en el restaurant gastronòmic del grup Moritz i complementant l’oferta
que dins de l’edifici històric de l’antiga fàbrica Moritz formen la cerveseria
Moritz, el Bar à Vins i el restaurant Louis 1856.
Ubicat en el primer pis, en els antics apartaments de la família Moritz, el
nou Alkimia, amb una oferta de només tretze taules, captiva tan per la seva
proposta escènica dissenyada per l’arquitecte Jean Nouvel com per la seva proposta
gastronòmica formada per una cuina catalana moderna i atrevida, on el producte
n’és el protagonista. Per mi una de les millors de Barcelona ara mateix.
L’Alkimia a part dels plats de la carta ofereix dos menús degustació, el menú Especial de 155
euros i el menú Alkimia de 98 euros.
La carta de vins, elaborada per la sommelier Marta Rombouts, està molt
orientada cap a vins naturals i en la meva opinió potser hi manquen unes
quantes referències de vins que a un li agradaria triar per acompanyar els
plats del menú degustació.
Nosaltres, aquesta vegada vàrem escollir el menú Alkimia:
Plat #1: Tàrtar d'escamarlans, gamba, peix i garota
Plat #2: Cap de gamba vermella
Plat #3: Coca de pebrot vermell amb recuit i garum
Plat #4: Amanida d'enciam a la brasa amb cecina de cèrvol,
toffe de pastanaga i bolets escabetxats
Plat #5:
Plat #6: Bolets amb col caramel·litzada i puré de tòfona negra.
Plat #7: Platillo de calamarsons farcits de botifarra negra
amb cigrons de patata i picada líquida.
Plat #8: Turbot salvatge a la brasa de llenya
Plat #9: Ravioli de faisà i carbassa amb crema de formatges i rostit
Plat #10: Cuixa de colomí
Postres #1: Menjar blanc amb fruita fresca i vi dolç
Postres #2:
Colet Assemblage Extra Brut Clàssic Penedès
Puntuació: 4/5
Restaurant Alkimia
Ronda de Sant Antoni, 41
08011 - Barcelona
Tel. 932 076 115
previous article
Entrada més recent
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada