no

Restaurant Alkimia

Vaig poder gaudir per primera vegada de la cuina d'en Jordi Vilà a l’antic Alkimia, el que estava situat al carrer Indústria. Vaig viure totes les seves etapes i va ser un dels meus restaurants de referència a Barcelona. A mitjans del 2015 aquest restaurant tancava les seves portes per renéixer un any després, ara ubicat en l’edifici de la fàbrica Moritz a la Ronda de Sant Antoni de Barcelona.

Estava expectant per veure el renaixement d’aquest restaurant, cridat a convertir-se en el restaurant gastronòmic del grup Moritz i complementant l’oferta que dins de l’edifici històric de l’antiga fàbrica Moritz formen la cerveseria Moritz, el Bar à Vins i el restaurant Louis 1856.

Ubicat en el primer pis, en els antics apartaments de la família Moritz, el nou Alkimia, amb una oferta de només tretze taules, captiva tan per la seva proposta escènica dissenyada per l’arquitecte Jean Nouvel com per la seva proposta gastronòmica formada per una cuina catalana moderna i atrevida, on el producte n’és el protagonista. Per mi una de les millors de Barcelona ara mateix.

L’Alkimia a part dels plats de la carta ofereix dos menús degustació, el menú Especial de 155 euros i el menú Alkimia de 98 euros.

La carta de vins, elaborada per la sommelier Marta Rombouts, està molt orientada cap a vins naturals i en la meva opinió potser hi manquen unes quantes referències de vins que a un li agradaria triar per acompanyar els plats del menú degustació.


Nosaltres, aquesta vegada vàrem escollir el menú Alkimia:


Plat #1: Tàrtar d'escamarlans, gamba, peix i garota


Plat #2: Cap de gamba vermella


Plat #3: Coca de pebrot vermell amb recuit i garum


Plat #4: Amanida d'enciam a la brasa amb cecina de cèrvol,
toffe de pastanaga i bolets escabetxatsPlat #5:


Plat #6: Bolets amb col caramel·litzada i puré de tòfona negra.


Plat #7: Platillo de calamarsons farcits de botifarra negra
amb cigrons de patata i picada líquida.


Plat #8: Turbot salvatge a la brasa de llenyaPlat #9: Ravioli de faisà i carbassa amb crema de formatges i rostit


Plat #10: Cuixa de colomí


Postres #1: Menjar blanc amb fruita fresca i vi dolç


Postres #2:


Colet Assemblage Extra Brut Clàssic Penedès

Puntuació: 4/5

Restaurant Alkimia

Ronda de Sant Antoni, 41
08011 - Barcelona
Tel. 932 076 115

previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *