no

Castellroig SO Xarel·lo Blanc


Un dels trets que més admiro del Marcel Sabaté és la cura que té dels seus terrers. Des que el vaig conèixer, ara ja fa uns anys, sempre que el sento parlar dels seus vins fa un èmfasi especial en les característiques dels terrers d’on provenen, demostrant un coneixement sense fissures dels mateixos per entendre el comportament de les seves vinyes. És capaç de donar explicacions amb tot luxe de detalls de cadascun dels seus vins partint de les característiques dels terrers, de la viticultura que practica, de les condicions meteorològiques i de la vinificació.

Un dels meus vins de capçalera en èpoques estivals és el seu vi Castellroig SO Blanc, un vi monovarietal de xarel·lo que és senzill d’entendre, de veure i de compartir-lo perquè agrada a tothom.

És un vi jove, d’aromes intenses i afruitades, on hi trobem poma, préssec, albercoc, pinya,.. que refresca gràcies a una acideses viva que ens fa salivar i ens obre la gana, una untuositat que li dona cert volum i el fa un excel·lent company de viatge de plats mariners i amb un final lleugerament dolcenc que el fa molt llaminer i que convida a seguir bevent-lo.

També és idoni per prendre com a aperitiu i una molt bona parella de formatges de cabra de pasta tova,  de textura densa i cremosa, doncs no només allibera la boca de la greixositat sinó que embolcalla les aromes làctiques i les complementarà amb les seves aromes afruitades fent una combinació sensacional.


Fitxa tècnica:

Castellroig SO Xarel·lo 2015

  • 100% xarel·lo del terrers Rigolet, Boja i Marges
  • Treball amb mares de 4-5 mesos en inox
  • 12% vol
  • Preu: al voltant dels 8 euros
  • Celler Castellroig (Subirats, Alt Penedès)
  • D.O. Penedès


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *