no

Gaintus One Night’s Rosé 2015


Arriba la primavera i amb ella les ganes d’acompanyar els nostres moments d’oci amb vins frescos i refrescants. Són els dies dels vins juganers i divertits que fan passar estones molt agradables sense massa complicacions.

Comença la temporada on els vins rosats prenen molt de protagonisme en el meu consum. I aquest any s’ha afegit a la família dels vins rosats catalans de qualitat un nou membre, el Gaintus One Night’s Rosé, un vi molt interessant, elegant i seductor.

Elaborat amb la varietat sumoll pel celler Heretat Mont Rubí, seguint la seva vocació d’elaborar vins monovarietals amb aquesta varietat. El sumoll, provinent de vinyes plantades en alçada, es verema en un dia i es premsa en una nit (d’aquí el seu nom), amb una lleugera maceració amb les seves pells per atorgar-li el seu característic color rosat pàl·lid. La fermentació es fa en ous de ciment de 700 l. Posteriorment s’ha fet una treball amb lies durant tres mesos.

Destaca en la seva presentació el seu tap de vidre.

A la vista és un vi de color rosat pàl·lid, pell de ceba. Net i brillant.

En nas és intens i fragant, amb un conjunt aromàtic format per fruites vermelles, en especial groselles, gerds i maduixes, records de llaminadures, notes florals, d’herba fresca i fenc.

En boca té una entrada suau i un pas de boca on la seva excel·lent acidesa li dona molta frescor. Untuós, equilibrat i expressiu, resulta un vi saborós i llaminer. Final llarg i persistent amb un lleuger punt amargós.

Un vi per gaudir-lo a qualsevol hora, genial com aperitiu, com a copa de mitja tarda, per anar de tapes, ja que es un gran amic de croquetes, bunyols,... o per acompanyar una gran varietat de plats, en especial arrossos, pastes i plats de cuina asiàtica.

Fitxa tècnica

Gaintus One Night’s Rosé 2015

  • 100% sumoll
  • Fermentat amb ous de ciment de 700 l.
  • Treball amb lies durant 3 mesos
  • 11,5% vol
  • Producció de 8.500 ampolles
  • Celler Heretat Mont Rubí (Font Rubí, Alt Penedès)
  • D.O. Penedès
previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *