no

Somiadors 2014


El Somiadors és el 4art. vi del projecte 7 Magnífics, un projecte impulsat pel celler Torres i que té per objectiu crear una col·lecció de vins que ofereixin una aproximació directa a una zona determinada, cercant expressar-ne el seu paisatge, clima i varietats més característiques.

Els dos primers vins, els Rebels de Batea, el van dedicar a la Terra Alta i van fer dues elaboracions una amb garnatxa blanca i una amb garnatxa negre. El tercer, el Senat del Montsant, el van dedicar al Montsant i van elaborar-lo amb un cupatge de carinyena, garnatxa i sirà. El quart vi, el Somiadors, l’han dedicat a l’Empordà.

El Somiadors és un cupatge de carinyena i garnatxa, majoritàriament de vinyes velles, procedents de petites parcel·les que l’equip d’enologia del projecte han anat cercant per les immediacions de la serra d’Albera, a l’Alt Empordà. Es van elaborar cadascuna de les varietats i finques per separat, i a partir d’aquests vins es va fer el cupatge definitiu. Un 70% del vi ha estat criat durant 9 mesos en bótes de roure francès, noves i de segon ús.

D'aquest vi, me'n vaig enamorar el passat mes de febrer, quan vaig tenir l’ocasió de poder conèixer i trepitjar algunes de les finques d’on surt el raïm amb els enòlegs del projecte, la Núria Barrachina i l’Albert Llopart i abans de tastar el vi definitiu,  tastar in situ alguns dels vins monovarietals que posteriorment van formar part del cupatge del Somiadors. 

El Somiadors presenta un color vermell robí amb rivet grana, bona cobertura, és net i brillant i forma una densa llàgrima que tenyeix la copa.

En nas és molt franc i representatiu, tan de les varietats com del paisatge d’on prové. Les aromes de les fruites vermelles i negres ben madures típiques de les varietats, van acompanyades de les notes balsàmiques, de farigola i espígol, que hom pot percebre si passeja pel camins de l’Albera a la primavera. Completa el conjunt aromàtic unes notes especiades, de regalèssia i subtils tocs de vainilla.

En boca té una entrada fàcil, amb un pas on es mostra voluminós, fresc, amb una acidesa molt equilibrada i uns tanins ben polits. Ben estructurat, sedós i llaminer, ens deixa la boca plena d’aromes afruitades. Final llarg.

Un vi per gaudir a un preu molt raonable, d’aquells que sempre et ve de gust obrir-ne una ampolla i que, en la meva opinió, ha assolit l’objectiu que pretenien de fer un vi que representés l’essència vinícola de l’Empordà (al menys la que jo entenc i que segurament no és totalment compartida pels elaboradors del territori).

Fitxa tècnica

Somiadors 2014

Carinyena i garnatxa
El 70% del vi ha estat criat 9 mesos en bótes de roure francès
14,5% vol
Preu: Al voltant dels 14,5 euros
Projecte 7 Magnífics (Celler Torres)

DO Empordà
previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *