no

Cava Unplugged Brut Rosé Reserva BarricaEls concerts unplugged són aquells on els artistes deixen de banda els instruments electrònics per tocar de manera acústica, buscant sons més intimistes. Potser també aquesta és la raó per la qual a les caves Giró Ribot de Santa Fe del Penedès van posar el nom d’Unplugged a un dels seus caves més singulars.

Per interpretar el seu cava Unplugged, l’artista enològic de les caves, en Joan Rovira, va triar com a instrument principal la varietat pinot noir, que surt a l’escenari acompanyada d’altres instruments secundaris, una selecció de varietats de raïm de les finques pròpies del celler.

El raïm, un cop despalillat es sotmet a criomaceració per extreure-li totes les aromes primàries de les varietat i donar-li el punt de color desitjat, un color rosat pàl·lid. Després una part fermenta en dipòsits d’inox i l’altre ho ha en bótes noves de roure. D’aquest dos vins es fa el cupatge que constituirà el vi base que es sotmetrà a segona fermentació dins de l’ampolla, seguint el mètode tradicional d’elaboració del cava.

Se li dona una criança en ampolla entre 15 i 24 mesos.

Servit a la copa presenta un color salmó pàl·lid amb reflexos coure. Net i brillant. El seu carbònic de fi i delicat. Servit en una copa Riedel Champagne de la sèrie Veritas, una de les millors copes per tastar caves complexos, genera un rosari harmònic que acaba formant una persistent corona.

En nas és subtil i complex. Tímid inicialment, les primeres aromes que ens ofereix són d’espècies dolces que provenen del pas per bóta d’una part del vi base. En evolució, acompanyen aquestes vainilles, aromes de confitura de fruites vermelles, pètals de rosa, llevats i notes de pastisseria.

En boca és un cava seriós. El seu carbònic, fi i molt ben integrat, es fon només aterrar a la llengua deixant-nos gaudir d’una agradable textura cremosa. Pas de boca ampli on podem apreciar una acidesa molt ben equilibrada amb el sucre i ens retrobem amb les aromes que percebíem en nas. Final llarg.

És un cava sensacional, però no és per a tots els públics.

Tot i que a mi m’agrada assaborir-lo tot sol, és un cava que acompanya amb solvència els plats de marisc i les cuines especiades.

Fitxa tècnica

Cava Unplugged Brut Rosé Reserva Barrica


  • Pinot noir complementada amb una selecció de varietats
  • Part del vi base fermenta en bótes noves de roure francès i americà
  • Sucres: 6 gr/l.
  • 15-24 mesos de criança en ampolla
  • Producció total de 2.000 ampolles
  • Preu: Al voltant dels 18,60 euros
  • Caves Giró Ribot (Santa Fe del Penedès, Alt Penedès)
  • DO CAVA
previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *