no

Sepo Blanc 2014


En aquest post vull parlar d’un vi blanc que vaig descobrir per casualitat i que és un dels vins que més alegries ha donat als meus clients de Tastaemocions, sobretot pel seu caràcter fresc i llaminer i per la seva gran harmonia amb un dels millors formatges de cabra de casa nostra, el Cuirol Rodó.

Es tracta del Sepo Blanc.

El Sepo és un vi elaborat  amb pansa blanca pel celler Raventós d’Alella (antic celler Marquès d’Alella), dins de la DO Alella. És un vi que té totes les característiques per triomfar en un ample espectre de públic, és jove, fresc, afruitat, llaminer, no arriba als 6 euros i es fàcil de trobar, perquè es ven a la gran distribució.

En els tastos de formatges, m’agrada dedicar una de les harmonies als vins de la DO Alella. La pansa blanca i els formatges de cabra, en especial els de pasta tova i pell florida, tenen una relació plaent.

La pansa blanca amb que s’elabora el Sepo neix d’un sòl que s’anomena sauló. És un sòl d’origen granític i baix en nutrients, molt típic de la costa del Maresme. El sauló i la proximitat del mar són els elements principals que defineixen la personalitat dels vins d’aquesta zona.

És un vi que presenta un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant.

Nas franc i intens, ple d’aromes de fruita que ens recorden les pells del préssec i d’albercoc, acompanyades d’aromes cítriques, de llima, sobre un fons de lleugers tocs anisats.

En boca és un vi lleuger, amb una acidesa viva que li dona un pas fresc i ens deixa la boca plena de notes afruitades que fan molt agradable i llaminer. Bona persistència.

Combinat amb formatges de llet crua de cabra, pasta tova i pell florida, com és el Cuirol Rodó o similars, té la capacitat de netejar amb eficiència el paladar de l’elevada untuositat que ens deixa el formatge, a l’hora que aquest li matisa l’acidesa deixant-lo un vi molt més rodó, tenint la sensació d’haver menjat fruita fresca, sensació que combinada amb les aromes làctiques caprines del formatge és molt golosa i plaent.

Fitxa tècnica

Sepo Blanc 2014

  • 100% pansa blanca
  • 12% vol.
  • Preu: al voltant dels 5,25 euros.
  • Celler Raventós d’Alella (Tiana, Maresme)
  • DO Alella


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *