no

Clos Mogador 2013

Foto: DOQ Priorat.
Al caliu d’una llar de foc, en un idíl·lic indret del Pirineu, mentre a l’exterior està nevant, és una d’aquelles situacions que conviden a obrir un gran vi. Un vi d’aquells que entre reflexions i conversa vas assaborint glop a glop, sense presses, deixant fluir el temps i gaudint de les sensacions que provoca.

El Clos Mogador  és un dels meus vins preferits. Sempre he pensat que és un vi que representa perfectament el Priorat que a mi més m’agrada. És un d’aquells vins dels quals m’agrada tenir-ne sempre unes ampolles al meu celler. És un vi que em va enamorar, ja des de la primera vegada que el vaig tastar, ara fa ja molts anys. He tingut la oportunitat de tastar moltes de les anyades i fins i tot de gaudir de tastos verticals d’aquest sensacional vi. I en totes les ocasions sempre ha posat les emocions a flor de pell. És un d’aquells vins dels quals es pot afirmar amb rotunditat que és un “tros de paisatge posat dins d’una ampolla”. És un vi que evoca el seu terrer, el seu entorn, les seves varietats i la manera de fer molt particular.

Fruit de la primera finca que René Barbier va adquirir al Priorat l’any 1979 situada al terme de Gratallops, el Clos Mogador neix en una finca abancalada, de sòl de llicorella, on els ceps es disposen com els espectadors de l’amfiteatre d’un teatre grec que s’eleva per sobre del riu Siurana.

La primera anyada del Clos Mogador va ser la 1989 i el desembre del 2006, la Generalitat de Catalunya li va concedir la qualificació de Vi de Finca.

L’anyada 2013, és un cupatge de garnatxa (49%), carinyena (25%), sirà (16%) i cabernet sauvignon (10%), després de la seva fermentació, passa 21 mesos fent criança en bótes de 300 litres i un fudre de 2000 litres.

Servit a la copa presenta un color granatós, molt viu, amb reflexos violacis i ribet grana. Capa alta. Net i brillant, deixa una llàgrima densa i abundant que tinta la copa.

El Clos Mogador és un vi tímid, cal donar-li temps perquè perdi la vergonya i es comenci a expressar. Inicialment, de manera apocada dona aromes de fruites vermelles i també hi podem reconèixer certes notes anisades, de fonoll. Poc a poc surten aromes de fruites negres madures, nabius, groselles negres,... amb tocs florals de liles i en companyia d’alguna nota de cafè. Un cop obert, és intens en aromes de melmelada de fruites negres amb matisos florals, aromes balsàmiques i d’herbes aromàtiques. Arrodoneix el seu conjunt aromàtic les aromes que ens recorden la pissarra calenta, la llicorella, el que molts anomenen ‘mineralitat’. És un vi juganer i un cop obert es pot tornar a tancar.

En boca és un vi amb molt de caràcter. D’entrada voluminosa té un pas de boca on ens regala amb una molt bona acidesa, justa i equilibrada, que dona frescor i al mateix temps ens anuncia que li queda una llarga vida per davant. El taní és suau i ben polit. Sedós, ens deixa la boca plena de sensacions afruitades, de fruites del bosc acompanyades de notes balsàmiques en un conjunt molt llaminer. El final és llarg i persistent.

Pura elegància. Essència del Priorat autèntic. I malgrat el seu preu, que per alguns pot ser elevat, és un vi amb una molt bona relació qualitat-preu o millor dit amb una excel·lent relació preu-plaer.

Fitxa tècnica

Clos Mogador 2013 Vi de finca qualificada

  • Garnatxa (49%), carinyena (25%), sirà (16%) i cabernet sauvignon (10%)
  • 21 mesos de criança en bótes de 300 l. i un fudre de 2000 l.
  • 15% vol
  • Producció de 28.000 ampolles
  • Preu: al voltant dels 62 euros.
  • Celler Clos Mogador (Gratallops, Priorat)
  • DOQ Priorat


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *