no

Domenio Sumoi 2013

Des de que al maig de 2014 em van convidar a la presentació dels seus vins Comanglora al Palau de l’Abat del Monestir de Poblet, no he deixat d’estar atent als vins que produeixen els Cellers Domenys.

Els Cellers Domenys són una cooperativa de primer grau que va néixer l’any 1917 a Sant Jaume dels Domenys i que al llarg de la seva historia ha anat creixent tot fusionant-se amb altres cooperatives properes fins arribar a l’entitat actual amb més de 500 socis i que gestiona més de 2500 hectàrees de vinya.

La viticultura i enologia actual dels Cellers Domenys no s’entén sense citar dos noms: Ciriac Carbó, director tècnic, i Jaume Arbolés, enòleg consultor. Aquest tàndem són els impulsors dels vins anomenats Domenio i que en paraules del propi celler: “representen l’aposta de Cellers Domenys pels vins de territori elaborats amb varietats històriques”, són vins monovarietals, que cadascun d’ells “desgrana l’essència de la varietat i el seu propi terrer”.

Amb l’elaboració dels vins Domenio, el Cellers Domenys han portat a terme un projecte d’innovació tecnològica que ha permès desenvolupar, en col·laboració amb una empresa de software, una eina informàtica anomenada Domenio Vitis que permet fer la gestió integral de la vinya.

Actualment hi ha tres vins Domenio al mercat, el Domenio Trepat i el Domenio Ull de Llebre, tots dos dins de la DO Conca de Barberà i el Domenio Sumoi dins de la DO Catalunya.
De les parcel·les de sumoi que el Cellers Domenys controla a la zona de Rodonyà en surt el nostre protagonista d’avui el Domenio Sumoi.

Servit a la copa presenta un bonic color cirera amb reflexos violacis. Capa mitja. Net i brillant. Forma una abundant llàgrima.

Les aromes de fruites vermelles juguen amb les notes especiades i els records balsàmics, infusió de groselles assaonada amb canyella, fonoll, xarop de maduixa, nou moscada, espígol, pinassa.

En boca és fresc i llaminer. Té un pas de boca de bon volum, on notem una acidesa viva i ben equilibrada i uns tanins ben polits. Ens retrobem amb les fruites vermelles i les espècies. Retrogust balsàmic. Final llarg i força persistent.

Molt bona feina del Cellers Domenys. Elegància i tipicitat. Un vi que ajudarà a fer créixer el prestigi d’aquesta magnifica varietat.

Fitxa tècnica

Domenio Sumoi 2013

  • 100% sumoi
  • 13% vol
  • Preu: al voltant del 15,50 euros
  • Cellers Domenys
  • D.O. Catalunya


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *