no

Fa unes poques setmanes un mitjà de comunicació, en el què no hi col·laboro habitualment, em demanava si li podia fer una llista dels tres millors vins que havia tastat aquest any 2015. Aquesta proposta em va fer pensar en tots els vins tastats aquest any, i la conclusió va ser que era impossible que pogués destacar només tres vins. És evident que ho podia fer, però fos quina fos la tria, no em deixaria satisfet perquè de ben segur que es quedarien fora vins que hi haurien de ser.

L’any 2015 he tastat (que no begut) un total de 1.896 vins diferents. Alguns pensareu que estic vacil·lant, però ara fa un any em vaig fer el propòsit d’anotar tots i cadascun dels vins que tastés durant l’any 2015 per precisament poder saber, quina quantitat era. Això fa un promig de 5 i escaig vins per dia de l’any.  No és que tasti vins cada dia, però gairebé. Aquesta quantitat és la suma dels vins tastats per la revista Cupatges, com a jurat dels Premis Vinari i en el concurs Arrels del Vi,  com a membre del panell de tast de guies de vins com la Vinum Nature, en les assistències a actes, fires i presentacions organitzades per les denominacions d’origen o agències de comunicació: Vins de Tramuntana, Nous Penedès, Cava Premium, Cimera del Xarel·lo, Evento Verema, Montsant a Barcelona, Saló Qalidès, Fira del Vi de Falset i els seus múltiples tastos: Tast amb Llops, Nit de les garnatxes, etc. Fira del Vi de la Conca de Barbera, Fira de la Guia de Vins de Catalunya, Mostra de Vins i Caves de Catalunya, showrooms de distribuïdors com Cuvée 3000 i la Bodeguilla i tants i tants altres actes. Als tastos privats que he organitzat, coorganitzat o m’han convidat com el tast de carinyenes blanques de l’Empordà o el tast de totes les garnatxes roges de l’Empordà,  a les presentacions i visites als propis cellers, a les vacances al Marco de Jérez i en tantes altres ocasions en les que el vi hi ha estat present.

Ha estat un any que he gaudit molt del món del vi, però més que vins concrets, em ve degust destacar moments.

Moments com la tarda d’estiu viscuda amb l’Albert Costa, en Lluís Llach i un petit grup de companys a Porrera.

L’assistència a l’Espai Priorat III. Una experiència fascinant tot gaudint de les millors joies de la DOQ.

El matí de dissabte a les caves Recaredo, amb els Mata, pare i fill i els amics de l’Associació Molinenca de Tast, tot gaudint dels seus caves Reserva Particular i Turó d’en Mota amb una selecció molt especial de formatges catalans que vaig fer.

Una nit, en hores intempestives, a la Taverna del Vinseum compartint amb en Ton Colet una espectacular ampolla de champagne!

Les estones passades a l’Empordà, compartint vins, inquietuds i amistat amb en Bonfill Arché del celler Archés Pagès, en Carles Alonso de Carriel dels Vilars, en Pau Albó i en Gustinet de la Cooperativa d’Espolla, amb en David Moles de Vinyes dels Aspres, amb en Toni Roig del celler Mas Llunes i amb en Jaume Pallàs.

Els vespres de dilluns compartits amb els membres del grup de tast “Qatar Foundation” del Maresme, ben dinamitzat pel Manel Jiménez, amb totes les bromes i putades que ens fem en el tastos de vins i amb els “piques” amb en Carlos Carlitos.

Els moments viscuts amb els companys i amics que compartim un munt de tastos al cap de l’any: la Blanca, l’Àngels, l’Adela, el Xavier, l’Enric, el Joffre,...

Les converses amb en Joan Vendrell de les caves Vendrell Olivella, sempre al voltant d’un bona taula i regades amb el seus caves,  que tan m’ajuden a conèixer amb solidesa les interioritats de l’elaboració de vins escumosos.

Amb en Sergi Cortés tot compartim bones bombolles i cuina japonesa mentre decidim els continguts de Cupatges.

Els àpats domèstics amb en Ricard Sampere, sempre acompanyats amb bons vins, on gaudim de les nostres receptes i capacitats culinàries.

I no vull acabar aquest post, sense citar els millors moments gastronòmics  gaudits en restaurants, que he viscut aquest 2015.

Les experiències viscudes al Disfrutar de Barcelona i al Compartir de Cadaqués, encapçalen un any més la llista dels meus restaurants preferits. Conceptes culinaris diametralment oposats, però amb una arrel comuna. Sóc un fan de la cuina tecnoemocional i un nostàlgic del Bulli, ho confesso!

En segon lloc vull destacar el restaurant que més vegades visito al llarg de l’any, el Topik. Un valor segur. Tan és que hi vagis a fer el menú del migdia, sempre memorable,  com a fer-hi qualsevol dels seus menús degustació , l’Adelf Morales amb la seva cuina de fusió catalano-oriental us deixarà plenament satisfets. El plaer a taula està garantit.  És el meu restaurant de capçalera.

A partir d’aquí, més que restaurants, vull destacar plats concrets  que m’han emocionat durant aquest any (i no necessàriament en aquest ordre):

  • L’arròs sec d'espardenyes amb brou d'escamarlans del Nandu Jubany
  • Els Pappardelle dels records, al ragú de conill del Due Spaghi
  • L’Steak Tàrtar Japonès del Mil921
  • L’onglet (Selecció Especial) amb ceba tendre i salsa priorat del Caldeni
  • El caneló tradicional amb crema de tòfona del Restaurant Gaig
  • Les croquetes de rostit del Freixa Tradició
  • Les patates braves del Segons Mercat (les millors de Barcelona, sense cap mena de dubte)
  • La Bombeta de Barcelona del Tapeo
  • Els ous fregits amb foie caramel·litzat del Quim de la Boqueria


Que tingueu un any 2016 molt feliç!!!


previous article
Entrada més recent



no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *