no

Viblioteca, bar de vins i formatges

El Viblioteca és un establiment que hi ha al bell mig del barri de Gràcia. És un espai amb encant, d’aquells que et sedueixen abans de tastar la seva cuina, només pel seu concepte. El Viblioteca no té fogons i això els porta a fer una proposta gastronòmica basada en productes de gran valor gastronòmic, però sense elaboracions o amb elaboracions on no calen fogons.

Obert a finals del 2008 per Cedric Peraut i la sommelier Yolanda Villegas, ells declaren en la seva pàgina web que van obrir el Viblioteca per fer arribar al públic la seva passió pel món del vi. Es defineixen com un bar de vins i formatges.

I aquest va ser el motiu que em va fer fixar en el Viblioteca: la seva extraordinària oferta de formatges. Una oferta que ha anat evolucionant i actualment la conformen, a més d’una molt bona selecció de formatges francesos, espanyols i de la resta d’Europa, una important selecció de formatges artesans de Catalunya. En la seva carta identifico molts dels formatges que faig servir en els tastos de Tastatemocions.

El Viblioteca és un espai relativament petit, on hi trobem una barra, l’element central de l’espai i unes quantes taules alineades amb una de les parets. Quan està ple, el so ambiental és força elevat. La seva passió pels vins queda reflectida no només en la seva carta, sinó en la quantitat d’ampolles que estan exposades per tot el local.

És divertit d’observar que part de la seva oferta gastronòmica es troba dibuixada en la part alta de les parets en forma d’atractives il·lustracions. Al Viblioteca no hi ha ni un espai desaprofitat.

Em va cridar atenció molt positivament que la gran majoria de persones que omplien el local, gent jove i de mitja edat, no tan sols bevien majoritariament vi sinó que bevien bons vins.

La seva oferta gastronòmica, formatges a banda, està composada per aperitius, platets, foies, amanides, tàrtars i carpaccios.

En aquesta ocasió m’acompanyava el bon amic Ricard Sampere, amb el qual no havíem anat plegats a cap restaurant des del famós dia en què vàrem anar al Disfrutar, si bé dinem o sopem sovint plegats en els nostres domicilis particulars. Cal dir que aquesta vegada vàrem escollir el Viblioteca per consens, a diferencia del Disfrutar en què pràcticament el vaig obligar. Fent clic aquí podeu llegir les seves impressions d’aquest sopar al Viblioteca.

La nostra tria van ser tres opcions de l’apartat de platets de la carta i tres formatges.

En primer lloc el Bikini Trufat. Un sandwich d’aparença senzilla de pernil ibèric, mozzarella i tòfona, que vaig trobar deliciós, amb un molt bon equilibri de sabors.


En segon lloc, els Farcellets Vietnamites de Tonyina Salvatge. Un makis d’enciam, tonyina i alvocat acompanyats d’un salsa lleugerament picant per sucar. Un plat excel·lent i molt refrescant.


Després la Truita Gourmet. A la  carta es defineix com patata, ceba, ibèric, ou poché i encenalls de foie. El plat que ens van servir consistia en un timbal de daus de patata i ceba escalfats, damunt dels quals hi havia pernil ibèric i un ou fregit, però sense els encenalls de foie. Tot i estar ben executat, és el plat que vaig trobar més fluix dels que vàrem triar. Pel meu gust hi havia un excés de patates en relació amb la resta de productes que feia que el plat quedés un pel pla de sabors.


A continuació vàrem demanar un assortiment de formatges, que aquesta vegada no van ser catalans, ja que d’aquests en menjo molt sovint i volia aprofitar la nodrida carta de formatges internacionals del Viblioteca per variar una mica. La tria va ser un Comté de Muntanya Reserva Estiu, un Époisses, i un Blue Stilton.



Tres joies del panorama formatger internacional, on va destacar un sensacional Époisses, que ens van servir acompanyades de confitures diverses i bon pa.

De la magnífica carta de vins que tenen vàrem escollir un Dido Blanc 2014 del celler Venus La Universal (DO Montsant).

Un lloc molt recomanable, de visita imprescindible pels amants dels formatges. Em va encantar el menjar, el servei, l’ambient i em vaig quedar amb ganes de tastar la resta de plats que ofereixen a la seva carta, en especial algunes amanides i sobretot els tàrtars. Hi tornaré aviat.

Qualificació: 4/5

Viblioteca, bar de vins i formatges.
Vallfogona, 12
08012 – Barcelona
Tel. de reserves: 932 844 202

previous article
Entrada més recent



no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *