no

Auria 2014

L’arribada de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que es celebra a Barcelona amb motiu de les festes de la Mercè, significa que l’estiu ha arribat a la seva fi. És un bon moment per fer balanç vinícola de l’estiu i recordar quins han estat els vins de l’estiu. Per mi, aquest estiu ha estat l’estiu dels escumosos ancestrals i dels sherrys.

Però des de fa un parell d’anys també tenen una quota de protagonisme en el meu consum estival els vins monovarietals de muscat. Amb la calor, aquesta mena de vins, joves, frescos, divertits, llaminers i fàcils de veure venen molt de gust. Amb el seu bouquet, afruitat i floral i la seva acidesa viva són molt seductors i connecten bé amb tots els públics, més enllà de coneixements i d’edats, esdevenint una bona porta d’entrada al consum de vi.

Si l’any passat va ser l’any de l’Aikarai de les caves Giró Ribot, aquest ha estat l’any de l’Auria.

L’Auria és una de les darreres novetats del celler Mas Llunes de Garriguella (DO Empordà). La 2014 és la seva primera anyada. És un vi elaborat al 100% amb moscatell de gra petit.

Presenta un atractiu color groc palla, amb reflexos verdosos, net i brillant.

En nas és un compendi de les aromes típiques del moscatell de gra petit:  litxi, fruita de la passió, pell d’albercoc, gessamí, mare-selva, boix,... formant un conjunt terpènic, molt aromàtic i atractiu.

En boca és un vi molt agradable, fresc i llaminer.  En el pas de boca es mostra voluminós i glicèric, regalant una seductora acidesa i deixant-nos el paladar ple d’aromes. Rodó. Final ben equilibrat amb notes cítriques i amb algun record balsàmic.

Genial acompanyant de formatges de pasta tova elaborats amb llet crua de vaca.

Fitxa tècnica

Auria 2014

  • 100% moscatell de gra petit
  • 13% vol.
  • Producció de 5.500 ampolles
  • Preu: Al voltant dels 6,90 euros
  • Celler Mas Llunes (Garriguella, Alt Empordà)
  • D.O. Empordà


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *