no

ESPAI PRIORAT III

Fa pocs dies que s’ha celebrat la tercera edició de l’Espai Priorat. L’Espai Priorat és una mostra internacional organitzada per la DOQ Priorat pensada per ser un punt de trobada i un espai de convivència entre els productors dels vins de la DOQ Priorat i un grup de prescriptors composat per reconeguts professionals del món del vi d’arreu i per periodistes especialitzats.

Han estat tres dies intensos plens d’activitats que fomentaven la convivència i el contacte entre els visitants i els productors. S’han pogut trepitjar vinyes, visitar cellers i sobretot tastar els vins en el seu lloc d’origen. Una organització, que ha cuidat tots el detalls i que ha fregat la perfecció, ha fet possible que al voltant de 70 convidats ens moguéssim amunt i avall del Priorat i que no ens faltes de res per poder conèixer amb més profunditat aquesta superlativa regió vinícola que és el Priorat.

També cal destacar l’esforç i l’entusiasme de tots els cellers que han participat en la mostra, no escatimant cap mena d’esforç per satisfer les nostres inquietuds.
Alguns dels vins del showroom
La Mostra va començar el dilluns 25 a la tarda, amb un acte de benvinguda a la Cartoixa de Scala Dei. Aquest impressionant escenari va ser el punt de reunió sobre el que van pivotar tots les activitats conjuntes. Al vespre, els visitants dividits en petits grups i distribuïts per tot el territori del Priorat varen poder gaudir d’un sopar en companyia d’elaboradors.

El dimarts 26 al matí, l’activitat començava al refectori de la Cartoixa Scala Dei amb un showroom de tots els cellers participants. En aquest showroom cadascun dels cellers ens va oferir els seus vins, tenint el privilegi de poder tastar tota la gamma de vins, des dels més bàsics fins a les grans joies, tan de les anyades actuals com, en alguns cassos, d’anyades velles. Un somni per qualsevol tastador.

Pla dels Àngels 2014
Vinya de Sant Antoni (Cellers d'Scala Dei)
A la tarda i dividits en petits grups, tocava trepitjar vinyes. En el meu cas em va tocar anar a visitar la vinya de Sant Antoni propietat dels Cellers de Scala Dei, situada per sobre de la Cartoixa de Scala Dei i literalment al peu de la Serra del Montsant,. En companyia de l’enòleg dels Cellers de Scala Dei, en Ricard Rofes, vàrem poder gaudir del tast a la mateixa vinya del Pla dels Àngels 2014, un  vi inèdit que està a punt de sortir al mercat, de color rosat pàl·lid, monovarietal de garnatxa i que representa l’elaboració d’un vi rosat en aquest celler 15 anys després de que elaboressin el darrer.

Després d’aquesta visita tocava visitar dues de les vinyes mítiques del Priorat: el coster de l’Ermita i la Finca Dofí, propietat  d’Álvaro Palacios. Acompanyats de l’Isabel Palacios vàrem poder recórrer i conèixer amb profunditat tots els recons d’aquestes dues vinyes. A la Finca Dofí vàrem tastar el Finca Dofí 2014.

El mític coster de l'Ermita (Celler Álvaro Palacios)
Pel nostre grup, la jornada finalitzava amb un sopar al nostre allotjament, el Perxe del Molar, en companyia dels enòlegs del cellers Álvaro Palacios, l’Oriol Castells, de Clos i Terrasses, la Daphne Glorian  i del responsable d’enoturisme de la Vinícola del Priorat, Damià Fàbrega. En el sopar vàrem poder gaudir del Clos Erasmus 2013, Finca Dofí 2013 i Ònix Selecció 2012.

Clos Fontà 2005 magnum
i Coma Blanca 2010
Tocs 2009
El tercer dia tocava visitar cellers, i en la nostra agenda figurava en primer lloc Mas d’en Gil. Atesos magníficament per la Marta Rovira, vàrem visitar el seu celler i tastar dues de les seves joies, el Clos Fontà 2005 Magnum i el Coma Blanca 2010. Acte seguit sortíem de Bellmunt per adreçar-nos a Poboleda on ens esperaven al celler Terra de Vidalba, per explicar-nos el seu projecte i tastar una petita vertical del seu vi Tocs (2007, 2008 i 2009). També vàrem poder tastar una petita sorpresa, un vi dolç elaborat amb les panses de totes les seves varietats que vàrem acompanyar d’un magnifica coca de cireres. El programa de visites es tancava amb la visita a Mas Sinén per conèixer el projecte de Frank Massard. Aquí vàrem tastar els seus vins Humilitat 2012,  Huellas 2012 i EDA 2010.

Els vins de Frank Massard
Sense massa temps per pair totes les visites del matí, arribàvem de bell nou a la Cartoixa de Scala Dei per assistir, abans del dinar de comiat, a la master class que sota el títol “Priorat, a spanish wine Jewel” ens va oferir la master of wine Sarah Jane Evans acompanyada pel Ferran Centelles.

L’Espai Priorat 2015 finalitzava amb un dinar al refectori de la Cartoixa de Scala Dei on els comensals vàrem poder gaudir d’unes postres elaborades pel Celler de Can Roca en homenatge al Priorat: "llicorella de trufa amb rosada de violetes".


Felicitar a la DOQ Priorat per aquesta iniciativa que ja porta tres edicions i a l’organització per la seva eficiència. Dies de vins i persones i de vins i paisatges. 

Privilegi d’haver-hi pogut assistir.
previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *