no
Ara fa uns mesos, al maig de l’any passat us parlava del mètode ancestral com un nou paradigma en l’elaboració d’escumosos a Catalunya.  Seguint l’estela dels escumosos ancentrals, en aquest blog, us he parlat dels ancestrals elaborats pel bon amic Carles Alonso a Carriel dels Vilars i  també del Vesper de la Gloriosa elaborat dins del projecte Vinyes Singulars.

Avui us vull parlar del Roig Boig, un altres escumós ancestral, que els seus elaboradors el defineixen com un vi roig escumós.

Aquest ancestral l’elabora e Celler La Salada (Les Parellades del Pla del Penedès). Aquest celler és el projecte més personal d’en Toni Carbó, un gran viticultor i elaborador que la seva trajectòria també va molt lligada a un altre extraordinari projecte penedesenc,  el celler Mas Candí de Les Gunyoles,  aquí en companyia, entre d’altres, d’un altre dels grans noms de la viticultura moderna penedesenca, en Ramon Jané.

El Roig Boig en la meva opinió és per sobre de tot un divertiment. Un escumós per gaudir, per jugar i per passar-s’ho bé. 

Aquest escumós ha estat elaborat amb un ampli cupatges de  varietats autòctones com la mandó, la sumoll, la mònica, la torbat-torbat, carinyena, parellada i xarel·lo. La seva fermentació ha estat amb llevats salvatges i no conté sulfits afegits. Té una graduació alcohòlica de només 10,5% vol.

Aquest singular escumós ancestral va presentat en una ampolla d’escumós tapada amb un tap corona i amb una original etiqueta que  conté una il·lustració en vermell i blanc.

Presenta un color molt atractiu, rosa pàl·lid que recorda la magrana o el suc de maduixes. Només veure’l transmet sensació de frescor i fa salivar. Mostra una certa cobertura, que transmet densitat, amb un carbònic efímer, fi i delicat, que acaba formant una bona corona.

En nas és un festival de fruites vermelles, sobretot de maduixes, i d’aromes que ens recorden les llaminadures. Fresc i gens complex. Molt franc.

En boca és d’entrada fàcil, refrescant i molt llaminer. El carbònic acarona la llengua, mentre la seva acidesa, molt agradable, fa salivar i els gustos i aromes de fruites vermelles i llaminadures el fan golós i juganer. Cada glop convida a repetir.

Repeteixo que és tot un divertiment. És un escumós que entra per la vista, fàcil, fresc i llaminer per prendre a tota hora i en tot moment. Un escumós apte per a tots els públic que serà un magnífic company a l’hora d’apaivagar les calors que ja s’apropen. Una gran opció per acostar als més joves al món del vi.

Roig Boig 2014
  • Vi escumós elaborat pel mètode ancestral
  • Sense sulfits afegits (< 10 mg/l)
  • 10,5 % vol
  • Producció de 500 ampolles.
  • PVP: Al voltant dels 9 euros
  • Celler La Salada (Les Parellades del Pla del Penedès)
  • Sense DO


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *