no

Gran Caus Rosat 2013

El Gran Caus Rosat ha estat un dels vins que més m’han sorprès darrerament. Amor a primera vista, quan el vaig tastar li vaig jurar amor etern.

El vaig descobrir en un sopar ofert per l’associació Qalidès al restaurant Principal de Barcelona. Qalidès és l'associació de cellers que defensen el caràcter i la qualitat dels vins del Penedès, respectuosos amb l'entorn, la seva identitat paisatgística i els diferents terrers. Actualment la formen 14 cellers familiars, entre ells Can Ràfols dels Caus.

És un vi que sap seduir des del primer moment, tant pel seu color intens, de talant clàssic, lluny dels rosats pàl·lids, com posteriorment amb les seves característiques organolèptiques.

S’elabora amb raïms de la varietat merlot procedents de ceps plantats en sòls argilosos i calcaris. Una maceració pel·licular de 18 hores, sagnat del most flor i fermentació espontània a baixa temperatura durant 40 hores.

Presentat en una ampolla premium de color fosc,  no es percep que és un vi rosat fins que el servim a la copa. Hom pot pensar que des del celler han volgut transmetre que és un vi rosat amb ànima de vi negre.

Presenta un color vermell robí intens. Net i brillant.

En nas és un festival de fruites vermelles fresques, groselles, gerds i lleugeres notes florals. Records de llaminadures vermelles. Subtils tocs d’herbes remeieres i aromes làctiques, de iogurt líquid de maduixa. Un conjunt molt expressiu i llaminer.

En boca és intens, fresc i saborós. Pas de boca elegant, sedós, amb bona estructura, acidesa molt agradable, ple de notes afruitades i sabors lleugerament dolcencs. Final llarg que deixa records de regalèssia vermella.

És un vi molt versàtil gastronòmicament. Les seves característiques el fan un bon acompanyant de plats de la cuina oriental, de les pastes italianes o de la cuina de l’arròs. Les seves marcades notes làctiques el fan un dels pocs vins rosats aptes per harmonitzar amb formatges.

Fitxa tècnica

Gran Caus Rosat 2013

  • 100% merlot
  • Vinyes Pals de fusta, Fondo i Vinya Negra.
  • 13% vol.
  • Preu: al voltant dels 13 euros.
  • Celler Can Ràfols dels Caus (Avinyonet del Penedès, Alt Penedès)
  • DO Penedès 


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *