no

Restaurant Disfrutar


Anar al Disfrutar és molt més que anar a dinar o sopar en un restaurant. És una experiència de cultura gastronòmica.

El Disfrutar és un restaurant de cuina tecnoemocional amb majúscules. El seu menú és una exhibició de les tècniques d’elaboració  culinària més avantguardistes, moltes d’elles heretades del Bulli, el que va ser durant molts anys els millor restaurant del món i també el temple de la creativitat i la innovació culinàries. El Bulli és també d’on procedeixen els tres xefs propietaris del Disfrutar: l’Oriol Castro, l’Eduard Xatruch i el Mateu Casañas.

Després del tancament del Bulli, aquests tres cuiners van obrir el restaurant Compartir a Cadaqués. Amb una  cuina elaborada, de base tradicional però amb clucades d’ullet a les tècniques més avantguardistes, el Compartir té una filosofia de plats per posar al centre de la taula i compartir-los entre tots els comensals. És un d’aquells restaurants que t’enamoren des de que hi entres fins que en surts, pensant ja quan hi podràs tornar.

Ara han iniciat una nova aventura, aquesta vegada a Barcelona, amb el Disfrutar. No poden amagar d’on venen, les sensacions mentre estàs gaudint de les elaboracions que et van servint són, sinó les mateixes que tenies al Bulli, molt properes.

En la seva oferta inicial (van obrir el passat 9 de desembre) ofereixen dos menús: el menú Disfrutar composat de 19 elaboracions (65 euros iva inclòs, vins apart) i el menú Festival composat de 25 elaboracions (95 euros iva inclòs, vins apart).

De seguida que va estar disponible el servei de reserves em vaig apressar a fer-ho, doncs tenia moltes ganes de conèixer el Disfrutar i poder gaudir dels seus plats. Vaig anar-hi amb l’amic Ricard Sampere i crec que l’experiència cadascun de nosaltres la va viure de manera diferent. Us deixo un enllaç al seu blog on podreu llegir la seva opinió.

Nosaltres vàrem escollir el menú Festival. Les 25 elaboracions que composen aquest menú com ja he comentat anteriorment són tota una exhibició de tècniques culinàries d’avantguarda. Són plats delicats i deliciosos que posen les emocions a flor de pell.  La presentació dels plats és acurada i com ja passava al Bulli, cadascun d’ells va acompanyat de les instruccions de com assaborir-lo. Juguen amb els sabors, els colors, les textures,... No falten les escumes, els aires o les esferificacions. Tampoc els “trampantojos”, paraula que desconec la seva traducció al català  i que són plats que “enganyen” la vista simulant uns productes que després resulten no ser el que aparentaven. És un menú pensat per fer gaudir, on la recerca del gust n’és l’objectiu principal.

També cal fer esment que tenen una acurada carta de vins a un preus molt raonables.

El menú, malgrat les seves 25 elaboracions, se’m va fer curt, i no pas perquè quedés amb gana, sinó perquè hagués continuat gaudint i gaudint de les meravelloses elaboracions que ens anaven servint. Ja friso per tornar-hi!

Si hi hagués de posar una pega, cal dir que el servei de sala encara no ha assolit, per poc rodat, el nivell d'excel·lència que caldria esperar d'un restaurant com aquest.

Tinc una especial debilitat per la cuina creativa i sobretot pel s'ha definit com cuina tecnoemocional, i el Disfrutar n'és un gran embaixador. Al Disfrutar vaig ser feliç!!!.

A continuació us deixo les imatges del menú Festival:


 
Caipirinha de meló
 
La remolatxa surt de la terra
 
Llaç cruixent de moniato amb cansalada ibèrica curada
 
Avellanes garapinyades amb saüc
 
Ravioli transparent de pesto
 
Polvoró de tomàquet i Caviaroli d'arbequina

 
Disfruta de l'oliva
Falses olives fetes amb mantega de cacau
La verda farcida d'oliva liquada
La negre farcida de suc de taronja sanguina
 
Galeta de gelat d'Idiazabal fumat
acompanyada d'un suc de poma verda i api
 
Rovell d'ou cruixent amb gelatina de bolets
 
Entrepà aeri de bou de mar i alvocat
 
Anxova amb mató d'ametlla amb tòfona,
mel d'avet i pinyons

 
Verat marinat amb taboulé de coliflor i ceps
 
Sashimi de verdures amb adobats de gingebre i ceba
Cogombre/menta, endívia/vainilla, tomàquet fumat, alvocat/sal i pebre, 
fonoll/matafaluga, api/eucaliptus, poma/vinagre de magrana
 
Falsos macarrons a la carbonara amb bacon, escuma de nata i parmesà.
Fets amb gelatina de caldo d'os de pernil
 
El macarrons acabats
 
"Moll de l'os" de vieira amb germinat d'agrella i caviar Oscietra
 
Musclos en salsa verda i pèsols esferificats
 
Shabu-shabu de llamàntol
 
Navalles amb tòfona i ficoides glacials
 
Roger amb papada i nyoquis d'alberginia
 
Làmines de vedella wagyu amb royal de moll de l´os i salsa Périgueux
 
La mandarina en textures
Granissat de taronja, gelatina de rosa 
i escuma de mandarina
 
Pa de crema catalana amb cous-cous de taronja sanguina
 
Cornet de gerds amb pastís de formatge,
panses al kirsch i sorbet de cireres
 
Falsos pebrots de xocolata, oli i sal
El vermell lleugerament picant
El verd amb gust mentolat
 
Lioneses de cafè amb mandarina i cruixent d'amaretto

Qualificació: 5/5

Restaurant Disfrutar

Villarroel,163
08036 - Barcelona
Tel. reserves: 933 486 896


previous article
Entrada més recent



Ricard Sampere ha dit...

Ohhh... I'm so excited!!... :)

Bones Ramon... Com ja vas veure, per mi va ser una mala experiència a la que ja vaig entrar girat.

Quan vaig arribar abans que tu, en lloc d'esperar-te a la barra, ja vaig preferir fer-ho al carrer per no estar incòmode allà.

En tot cas content de que ho vagis gaudir i vagis aguantar les meves neures allà, que em conec.. :)

Una abraçada!

Jordi Castaño ha dit...

Hola Ramón

No sé si has estat o coneixes el que tenen a Cadaqués. Jo vaig estar aquest estiu passat i quan vaig escoltar que obrien una "sucursal" a Barcelona, vaig pensar que si feien el mateix podia estar força bé i triomfar. Però sembla que en aquest, han buscat o busquen arribar a un públic més "elitista" (i ho poso entre cometes, per que ara mateix, no sabria trobar un adjectiu que s'ajusti més).

Pel que puc deduir pel teu post i d'altres com el de Philippe Regol, són radicalment diferents i poca cosa a veure tenen, en quan a la fórmula del menú i el menjar en general.

Igual que el Compartir, el recomano a ulls clucs, aquest tot i no haver estat, no estaria dins les meves prioritats.

Però en qualsevol cas, un bon i detallat post del sopar.

Salutacions!

Ramon Roset i Morera ha dit...

Hola Ricard,

Ja et vaig dir que sabia perfectament el teu estat d'ànim. Per mi no va ser un problema en cap moment.
Prometo no portar-te mai més de l'orella a un restaurant d'aquesta mena!
Salut

Ramon Roset i Morera ha dit...

Hola Jordi,

He estat unes quantes vegades al Compartir Cadaqués. I en sóc un fan total.

No és que el Disfrutar sigui per un públic més elitista, senzillament han optat per fer cuina tecnoemocional. Venen del Bulli i ho porten al seu ADN.

A partir d'aquí cadascú de nosaltres tria l'estil de restaurant que més li agrada.
Gràcies pel missatge Jordi.

Salutacions,

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *