no

10 Sentits

Ara fa pocs dies vaig tenir l’ocasió de tastar la darrera creació del col·lectiu d’enòlegs 10 sentits: el CAT NEGRE 2012.

El CAT NEGRE 2012 és un vi elaborat amb garnatxes procedents de 10 denominacions d’origen catalanes. Van vinificar cadascuna de les garnatxes per separat i van acabar fent-ne un cupatge creant un vi on hi estesin representades totes elles.

CAT NEGRE 2012
Mentre em delectava amb aquest magnífic vi desfilaven pel meu pensament els seus anteriors vins, des dels que van conformar els seus inicis, l’any 2009, amb aquell pòquer de vins blancs monovarietals elaborats amb carinyena blanca, sumoll blanc, trepat blanc i una varietat “sense nom” que van anomenar Troballa Casual, fins a l’Escumoi, l’escumós elaborat amb sumoll, passant pel que van anomenar el “Joc de les garnatxes” amb els dos vins Un be negre amb potes rosses i Un be ros amb potes negres i el Quin Sidral elaborat amb la varietat montònega procedent del Pla de Manlleu.

El fil argumental dels meus pensaments era la sort que tenim a casa nostra de que existeixi aquest projecte i que puguem gaudir d’aquesta mena de vins inspirats tots ells en un ideari molt concret i que és la pedra angular d’aquest col·lectiu.

ESCUMOI
No m’allargaré donant detalls d’aquest ideari, ni tan sols dels seus vins, ja que la informació està disponible amb tot luxe de detalls en la seva pàgina web, i qualsevol cosa que digués no seria res mes que transcriure el que ells tenen publicat. El que si recomano és que visiteu la seva pàgina web, conegueu el seu ideari i els seus projectes i si teniu la sort de poder tastar els seus vins no us perdeu l’oportunitat.

Els vins de 10 sentits són vins que conviden a la reflexió. Cadascun d’ells porta un missatge al darrera que és interessant de poder descobrir i de pensar al seu voltant. Aquest col·lectiu és un autèntic Think Tank al voltant del vi. Crec que totes les persones que els agrada i estimen els vins haurien de conèixer aquest projecte i els seus vins. És un exercici que us enriquirà i us obrirà noves perspectives.

Us preguntareu quins noms hi ha al darrera d’aquest projecte. Qui són els 10 enòlegs, doncs no us ho diré, ja que ells no desitgen que els seus noms transcendeixin, volen treballar anònimament.

Els primers vins del projecte 10 Sentits
Serveixi aquest post com el meu petit i humil homenatge a aquest col.lectiu!!!
previous article
Entrada més recentAnònim ha dit...

No ens ho diràs?? Vaja :-(

Ramon Roset i Morera ha dit...

Et puc dir que són enòlegs prou coneguts de casa nostra. Si esbrines una mica et serà senzill trobar-ne els noms.

Salutacions,

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *