no

VINYA DEL METGE 2013

Aquest estiu m’ha entrat el virus dels vins rosats. Encara menyspreats per molts, aquest vins cada dia s’elaboren amb més qualitat fins al punt que ja hi ha autèntiques joies.

La majoria són frescos, afruitats, llaminers i divertits. Alguns de molt singulars. També n’hi ha de profunds i força complexos, però són una minoria. Particularment els trobo una magnífica opció per refrescar-nos en els calorosos dies d’estiu, i m’agraden molt per prendre a la fresca, ja sigui com aperitiu o tot menjant.

En la meva fal·lera d’aquest estiu per aquesta mena de vins, després d’haver begut un bon grapat de vins rosats de casa nostra, he fet un petit màster en els vins rosats del Llenguadoc, visitant cellers de les AOC Corbières, Malepère i Cabardès.

Mentre endreço totes les notes de tast i les sensacions dels vins tastats, tinc en ment el record d’un vi que vaig descobrir l’any passat, en la seva anyada 2012, i que aquest any també m’ha encantat. Es tracta de La Vinya del Metge.

La Vinya del Metge 2013 és un vi rosat elaborat per Cellers d’en Guilla, un petit celler de l’Empordà que es troba al nucli de Delfià, dins del municipi de Rabós d’Empordà.

És un vi vestit de manera elegant, amb una ampolla transparent, alta i estilitzada, d’espatlles rectes, amb un etiqueta de tacte rugós on hi apareixen un seguit de fotos d’eines històriques de la viticultura.

Elaborat majoritàriament amb garnatxa roja se li afegeix un petit percentatge de garnatxa negre. El vi pren el nom de la finca d’on prové la garnatxa roja, la Vinya del Metge, ubicada al terme de Mollet de Perelada. La garnatxa negre prové de la finca La Guilla, ubicada al terme de Garriguella.

Vinya del Metge

La Vinya del Metge és una finca d'1 ha. anomenada així perquè antigament havia estat propietat del metge de Mollet de Peralada. Els ceps de garnatxa roja d'aquesta finca tenen entre 30 i 35 anys. 

Aquest vi presenta un color rosa molt pàl·lid, quasi transparent, amb reflexes salmó, de sensació visual delicada. Aquest color és fruit de macerar la garnatxa roja durant 48 hores i entre 12 i 24 hores la garnatxa negre.

En nas presenta una original simfonia d’aromes àcides i dolcenques on s’hi barregen les aromes de maduixetes amb les de préssec d’aigua i albercoc acompanyades d’algunes notes cítriques que recorden la pell de llimona i sensacions florals fresques.

En boca ens sorprèn presentant un volum que el seu aspecte no feia sospitar, amb un pas de boca fresc i una excel·lent acidesa que acompanya les sensacions afruitades formant un conjunt rodó, equilibrat i llaminer. Persistent.

Un vi singular i molt interessant, que si bé és capaç de seduir-nos amb els seus atributs visuals, un cop es tasta sap atrapar-nos completament.

En  la seva anyada 2012 va ser proclamat Millor Vi Rosat per la Guia de Vins de Catalunya.

Fitxa tècnica

Vinya del Metge 2013

  • 85% garnatxa roja, 15% garnatxa negre
  • 12,5% vol.
  • Producció de 2500 ampolles.
  • Preu: al voltant dels 6,10 €
  • Cellers d’en Guilla (Delfià, Rabós d’Empordà, Alt Empordà)
  • D.O. Empordà


previous article
Entrada més recent



Cuina Cinc ha dit...

Ay Ramon! Els rosats que em tenen
el cor robat als estius:))
venia a felicitar-te i veig un nou post....:))
Comparteixo les impressions i descobreixo un nou post i un vi! que bé!
Del que llegeixo imagino que vens amb feina per la tardor.
Res,
que passis un dia més que excel·lent al costat dels teus i tinguis molts brindis,
Fins ben aviat,
Bon diumenge
fina

Ramon Roset i Morera ha dit...

Bona nit Fina,

Gràcies per les teves paraules.

Ha esta un plaer poder-te conèixer en persona.

Com es diu en l'argot de les xarxes socials, ens hem desvirtualitzat.

Fins aviat

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *