no

Restaurant Ca l’Amador (Josa del Cadí)

A la petita població de Josa del Cadí, de només 40 habitants, situada dalt d’un turó a la cara sud de la Serra del Cadi, en la carretera que uneix Gósol i Tuixén s’hi troba el restaurant Ca l’Amador.

Ca l’Amador és un restaurant que va ser inaugurat el 7 de juliol de l’any 2000 pel xef Diego Alías juntament amb els seus pares.  Amb només 22 anys i després d’haver estudiat hostaleria i haver fet les corresponents estades en grans restaurants, va iniciar el seu projecte personal, de cuina d’autor, en un paratge tan singular però també tan lligat a la seva historia personal  com Josa del Cadí. En una aposta no exempta de risc, doncs Josa està prou allunyada de tots els circuits gastromediàtics i foodies, en Diego i el seu equip han lograt crear un restaurant gastronòmic de primer ordre en un paratge idíl·lic del nostre petit país.

Amb el Diego, el Roger i tot l'equip de Ca l'Amador
El 2012 s’unia al Diego una altra estrella emergent, en Roger Alcaraz, que després de passar els darrers anys de la seva carrera professional al Bulli fins al tancament d’aquest, i una breu estada al restaurant Bravo de Carlos Abellan, decideix tornar al restaurant on va fer les seves primeres pràctiques amb 16 anys, en un indret, Josa del Cadí, també molt lligat a la seva història personal.

El tàndem format pel Diego i el Roger, han elevat el restaurant Ca l’Amador a un nivell que està a l’alçada dels millors restaurants gastronòmics de Catalunya. Amb una cuina d’autor,  molt lligada al producte del territori, amb arrels de la cuina tradicional de muntanya i fent petites concessions a la cuina tecnoemocional proporcionen una experiència gastronòmica sensacional.

Si aquest restaurant fos a Barcelona, seria un ferm candidat a obtenir una estrella Michelin, i de ben segur que formaria part de l’univers de restaurants que apareixen en tota mena de publicacions especialitzades.

Feia temps que no m’emocionava tan en un àpat fet en un restaurant.

Com en tots els restaurants d’aquesta mena, el més recomanable la primera vegada que els visites és fer el menú degustació. Aquesta opció permet tenir una visió amplia de l’estil culinari del xef.

El menú degustació que ens van oferir va constar de 2 aperitius, 11 plats i 4 postres.

Aperitiu:

A1. Patates fregides amb ratlladura de llima.
A2. Trossos de síndria gelada amb pica-pica.

Plats:

P1. Terrina de foie amb melmelada de figues, mostassa i pa de coca torrat.
P2. Truita de patata amb maionesa de tòfona i vieira a la planxa.
P3. Carpaccio de peu de porc amb formatge de cabra d’Ossera, favetes baby, ametlles i llagostins.
P4. Clàssic Salmorejo  amb còctel de gingebre i Maria Lluïsa
P5. Anxova amb escalivada, mousse d’albergínia i esfèric de pebrot vermell
P6. Ceviche de truita de riu de Tabascan amb aire de llima i ají groc
P7. Calamarsets a la planxa amb raviolis negres de tinta de calamar farcits de brandada de bacallà i regats amb oli d’alfàbrega.
P8. Caneló de la casa amb beixamel de ceps, oli d’alls i sal d’herbes
P9. Bacallà de l’àvia fregit amb ceba,  tomàquet i olivada
P10. Arròs de verdures i ceps amb espatlletes de conill confitades.
P11. Filet de vedella, cansalada de porc Duroc i foie fresc amb salsa d’Oporto

Postres:

PT1. Granissat de rom i esfèric de cafè.
PT2. Sorbet de llimona amb cava i menta.
PT3. Textures de coco, mango i vainilla, versió 2014
PT4. Brownie de xocolata.

Aquest menú el vaig acompanyar del cava Rovellats Premier Brut Nature. Un cava clàssic i elegant, que amb la seva versatilitat va acompanyar perfectament un menú d’aquestes característiques.















































Vaig tenir la sort de poder compartir aquest àpat amb els meus fills, l'Ona de 12 anys i el Nil d'11 anys, que amb la seva curta edat ja gaudeixen tan com jo dels plats d’alta cuina.

Ca l’Amador és una joia. De tracte proper i amable, és un espai on es pot gaudir de l’alta gastronomia envoltat de muntanyes, en un paratge idíl·lic com és la serra del Cadí, constituint tot plegat un conjunt màgic.


Qualificació: 5/5

Ca l'Amador

25717 - Josa del Cadí (Lleida)
Tel. reserves: 973 370 046 / 687 873 067
previous article
Entrada més recent



Cuina Cinc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cuina Cinc ha dit...

Bon dia, Ramon
Un lloc excel·lent i uns bons professionals.
El" miracle" d'un lloc que has d'anar-hi exprés i et descobreix el bo i el millor dels productes del territori que l'envolta. Preparat amb tot l'entusiasme.
Als teus fills els estàs fen el millor regal: compartir, gaudir, aprendre i transmetre al teu costat. Tot un regal*. Aquest regal el portaran per sempre amb ells.
PD: Vaig tenir la sort de tenir un pare que era un excel·lent gormand, ens va portar a bons restaurants, quan llavors no era tan comú com ara. Això és cultura, Ramon...ben segur que tot això no t'ho poden ensenyar ni a l'escola ni en el llibres. Acompanyat d'una mare que puc dir hores d'ara que per nosaltres segueix sent una de les millors cuineres.
Gràcies per la crònica!
Haig de tornar-hi,
Et deixo el post de "·Cal Amador" el primer com a blogger. Fins ben aviat!
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/05/ca-lamador-cuina-innovadora-al-parc.html
Fins aviat,
Fina


Ramon Roset i Morera ha dit...

Hola Fina,

Ben retrobada. Gràcies per les teves paraules, sempre sinceres i plenes de sentiment.

No sabia que havies fet un post sobre el restaurant i m'ha agradat poder comparar la teva experiència amb la meva i poder veure l'evolució del restaurant.

Estic d'acord que aquestes experiències són enriquidores pels fills. I per descomptat que la gastronomia és cultura i comparteixo que és un ensenyament que ens correspon als pares. És també una manera de fer-los estimar les nostres arrels i el nostre territori.

Com sempre un plaer llegir-te!

Salutacions i fins aviat!!!

malVIatge ha dit...

Bon dia, Ramon

Tot i haver-ne sentit a parlar. A partir del teu post se que hi hem d'anar sí o sí.
Començo a omplir el dipòsit de benzina per fer-hi camí.
Gràcies per les tan bones recomanacions.

Ramon Roset i Morera ha dit...

Hola Josep Mª,

És una excursió que val molt la pena, doncs apart de gaudir del restaurant podreu gaudir d'un magnífic paratge com és la vessant sud de la Serra del Cadí, dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Una jornada molt completa.

Salutacions,

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *