no

La Moderna Varietals Negres dels Massalucans 2013

A la població terraltina de Vilalba dels Arcs s’hi troba  l’Hotel-Restaurant Nou Moderno. En aquest indret els caps de setmana i entre setmana en el seu “germà gran”, el bar-restaurant Moderno, la Rosa i el Josep Maria Vallespí ofereixen als visitants un tracte professional, atent i amable mentre són capaços de servir els plats més tradicionals de la Terra Alta, amb l’inestimable suport de la seva mare, la Teresa, fins a plats de cuina d’avantguarda, ja amb el segell de la tercera generació.

En el seu desig de satisfer cada vegada més als seus clients, des de fa unes setmanes en aquests restaurants es pot gaudir com a vins de la casa, de dos vins elaborats per encàrrec d’ells amb raïms procedents de finques de la seva propietat. La Moderna blanc, un monovarietal de garnatxa blanca i La Moderna negre, un monovarietal de morenillo.

Sí, heu llegit bé, La Moderna negre és un vi elaborat 100% amb la varietat autòctona morenillo.

Els raïms de morenillo amb els quals s’han elaborat aquest vi procedeixen d’una petita finca que no arriba l’hectàrea situada a la partida del Massalucà, entre Vilalba dels Arcs i Batea. Per raons administratives, donat que la DO Terra Alta actualment no reconeix de manera oficial la varietat morenillo, aquest vi en la seva etiqueta consta que és un vi elaborat amb “Varietals negres dels Massalucans”.

D’aquest vi se n’han elaborat en la seva primera anyada, la 2013, unes 1.100 ampolles.

La Moderna és un vi jove, fresc, llaminer, descarat, divertit i juganer.

La Rosa i en Josep Maria Vallespí
La presentació de l’ampolla ja és tota una declaració d’intencions, amb una etiqueta que reprodueix un colorista dibuix fet a ma pels cosins de la Rosa i el Josep Maria, en Pere i en Joan, i en el qual es pot veure un pagès dalt d’un tractor enmig d’unes vinyes.

La Moderna presenta un atractiu color cirera, amb reflexos magrana. Net i brillant. Amb una capa baixa, deixa una fina llàgrima.

En nas és fresc i intens, tot un festival d’aromes de sucs de fruites vermelles, gerds, mores, nabius, amb algunes notes especiades, fent un conjunt molt suggerent.

En boca és sobretot llaminer, amb un pas de boca equilibrat i sedós, lluint un taní rodó i un final saborós amb records d’aromes balsàmiques i notes minerals. Saborós. Final força llarg. Convida a repetir.

És un vi que es pot prendre fins i tot un punt fred.

Un vi molt interessant, que val molt més del que costa, que aporta la seva contribució en la difusió d’aquesta varietat, proscrita administrativament, que fins a la data només l’havíem conegut en vins de criança i que ara tenim l’oportunitat de poder-la gaudir jove.

Fitxa tècnica

La Moderna, Varietals Negres dels Massalucans 2013

  • 100% morenillo
  • 13,5% vol.
  • Preu: 5 euros
  • Elaborat per encàrrec del Restaurant Nou Moderno (Vilalba dels Arcs)
  • Vinyes de morenillo pròpies
  • D.O. Terra Alta


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *