no

Gelamà Rosat de Garnatxa 2013

Després de que el celler familiar Gelamà (Vilajuïga, Alt Empordà), un dels més antics de l’Empordà (fundat l’any 1892), estès més de 70 anys sense activitat, en Roger Rius amb la seva família van decidir reprendre l’activitat com a elaboradors de vins.

En Roger Rius , l’ànima del nou projecte, és un home reservat, de mirada franca i poques paraules. Afable i apassionat per la seva feina li brillen els ulls quan et parla dels seus vins i dels seus projectes de futur.

La seva filosofia el porta a elaborar vins monovarietals amb les varietats autòctones macabeu, garnatxa i carinyena. Del seu extraordinari macabeu ja en vaig parlar en una altra ocasió, un vi que em té el cor robat des de que el vaig tastar per primera i que no he parat de gaudir-ne i recomanar-lo. És un d’aquells vins que no falta mai en el meu celler particular.

Avui vull parlar d’un altra dels seus vins el Gelamà Rosat de Garnatxa. Un vi que si bé inicialment no em feia el pes, ha anat evolucionant anyada rera anyada , guanyant maduresa i personalitat. Avui és un vi sensacional.

En Roger Rius, la seva mare i un servidor a Arrels del Vi 2014
Els raïms de garnatxa negre amb els que s’elabora aquest vi procedeixen de la finca La Coromina, una petita finca de tot just mitja hectàrea, de textura franco-argilosa i molt pobre en matèria orgànica que va ser plantada l’any 1995, fa quasi bé 20 anys.

Veremat a mà, li fa una maceració de 20 hores i no es premsa, sinó que es deixa escórrer a la premsa. Fermentat en dipòsits d’acer inox. a temperatura controlada de 16º.

Ens trobem davant d’un vi de color grosella, amb reflexos robí, molt atractiu i lluny dels rosats pàl·lids que han envaït el mercat en els darrers anys. Net i brillant.

De seguida mostra el seu caràcter, fresc i afruitat, oferint-nos aromes de fruites vermelles, fresques i llamineres, maduixes, groselles, gerds, acompanyades de notes que recorden algunes gominoles i algunes lleugeres aromes balsàmiques com el ginebró i algun anisat.

En boca és fresc i afruitat. En el seu pas de boca es mostra lleuger, amb una acidesa molt ben equilibrada i ens retrobem amb les fruites vermelles, que omplen la boca de sensacions refrescants i el fan molt golós.

És un vi jove però amb personalitat. Un vi per gaudir, de tertúlia, d’aperitiu,  de sopars a la fresca. I com tots els vins d’aquest celler amb una extraordinària relació qualitat preu.

Fitxa tècnica

Gelamà Rosat de Garnatxa 2013

  • 100% garnatxa negre
  • Maceració de 20 h.
  • 12,5% vol.
  • Preu: al voltant dels 7,5 euros
  • Celler Gelamà (Vilajuïga, Alt Empordà)
  • DO Empordà
previous article
Entrada més recent



no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *