no

La Setmana Fantàstica (2ona. part)

El Reserva Particular 2004 de Recaredo
a punt de ser desgorjat a Alimentaria 2014
(Foto: Pere Pujol)


G-Night

Després del Magnificat, un primer pas per l’Alimentaria per poder fer ruta per l’Intervin i assistir a alguna de les convocatòries que hi havia.

Al vespre hi havia la segona edició de la G-Night, la Nit de les Garnatxes a l’Hotel Omm. Com l’edició passada va ser una festa divertida on es van poder tastar alguns dels millors vins elaborats amb garnatxa en un entorn festiu i envoltat de bons amics.

Queden pel record el memorable el vi rosat de  Chêne Bleu, els Amistat del Roussillon, el  Vintage Charles Dupuy 2008 de Mas Amiel (AOC Moury), el vi de l’AOP Rivesaltes Grenat: el Château des Pins - Primage 2008, els dos vins de l’AOP Rivesaltes Tuilé: el Guilhem de Cabestang i el Pierre d'Aspres 1994 aixó com el nou microvi de la Vinyeta.

Barcelona Food Experience

El dimecres a la tarda es va celebrar en un entresol d’un edifici del Passeig de Gracia de Barcelona, la Barcelona Food Experience. Un showroom gastronòmic per donar a conèixer productes delicatessen.

Allà s’hi van poder degustar els llamàntols de PremiumShellFish, els fumats de Carpier, els foies de Rougié, les ostres de Thierry Guillardeau, les conserves de marisc La Góndola, els pernils i embotits ibèrics de Casalba, els formatges artesans representats per Caseus Afinadors i les xocolates d’Enric Rovira. Tot regat amb els caves de Rimarts.

Un extraordinari acte que va ser tota una exaltació dels sentits, ple d’emocions gastronòmiques.

Clos Pons Tabasco Event

El dimecres finalitzava amb un altre acte off-alimentaria, aquesta vegada a la Casa Batlló del Passeig de Gràcia.

El grup Pons, propietari entre d’altres del celler Clos Pons de L’Albagés (Lleida, DO Costers del Segre) i dels Olis Pons, va organitzar un showroom per presentar els seus vins i les diferents gammes dels seus olis.

Varem poder degustar, acompanyat d’un magnífic càtering, els vins Sisquella, Roc de Foc, Alges i Roc Nu.

A destacar l’oli Pons combinat amb Tabasco.

Alimentaria

Malgrat haver-hi anat les tardes de dilluns i dimarts, el dimecres va ser el primer dia en que em vaig poder concentrar amb l’alimentaria. L’Alimentaria és una fira que té tantes coses atractives que sempre et quedes amb la sensació de no haver aprofitat prou el temps. A part del saló Intervin, on hi ha la majoria de cellers, també són molt interessants per mi altres salons com l’Interlact, on hi ha ubicats els elaboradors i distribuïdors de formatges i d’altres salons on es poden conèixer un munt de productes que als amants de la gastronomia en general i del món gourmet en particular ens fan les delícies.

A Intervin la quantitat de vins per tastar, més enllà de que hi sigui o deixi de ser-hi un o altre celler, és immensa. El tracte amable dels cellers expositors i el retrobament amb molts professionals i amics del món vi fan que Les hores a dins del recinte de la Fira passin tan de pressa que es perd completament la noció del temps.

Vaig poder tastar molts i molt bon vins. De totes les experiències viscudes durant els dies d’alimentària em quedo amb la presentació del Reserva Particular 2004 de  Recaredo. Recaredo era la primera vegada que assistia al saló. En el seu estand presentaven com a gran novetat la nova anyada d’un dels seus caves més emblemàtics, el Reserva Particular 2004. Desgorjat al moment, a ma, per un dels seus experts desgorjadors van fer que tastar la nova anyada d’un cava es convertís en un moment especial i emotiu. Si de sempre aquest cava és extraordinari, el 2004 és d’excepció. Gran anyada. Un cava que mostra una complexitat i una elegància que de ben segur ens donarà grans moments de joia.

Seguint amb les bombolles, un passeig pels caves més emblemàtics de Llopart, sempre extraordinaris, els sorprenents caves del Sergi Colet, on destacaria el Vatua! amb el seu cupatge de moscat, parellada i gewürztraminer i l’elegant Assemblage, un cava de pinot noir i chardonnay. A Giró Ribot, a part del seu Unplugged, un cava rosat de pinot noir fermentat en barrica que em té el cor robat, vaig poder tastar l’Spur 2011, un cava que encara no està al mercat, un cava on el seu licor d’expedició ha estat elaborat amb most del mateix xarel·lo amb el qual s’ha elaborat el cava. Em va quedar en el tinter tastar l’Aurea 1987 de Mestres.

Pel que fa als vins, a part de tastar aquells vins que ja coneixes però que no et cansaries mai de tastar, com són els vins de cellers com Vins del Tros de la Terra Alta o Mas Blanc i Jové de Costers del Segre o Vinyes d’en Gabriel al Montsant vaig tenir la sort de poder descobrir vins (gràcies al Pep Aguilar i al Patric Morillo) que eren nous per mi, malgrat que ja son vins molt reconeguts com els de Tentenublo, els Tentenublo blanc i negre i El Escondite del Ardacho, d’Akilia, els seus Chano Villar, Lombano i K, de Maldivinas, el seu Doble Punta.

Podria continuar parlant i parlant dels vins tastats, però de ben segur que em faria pesat i ja hi haurà l’oportunitat en el futur proper de parlar d’alguns d’ells amb més detall.


Sota el meu punt de vista va ser una bona Alimentaria, es respirava bon ambient i es percebia un punt d’optimisme vers al futur, o al menys a mi m’ho va semblar.
previous article
Entrada més recent



Cuina Cinc ha dit...

Bona nit, Ramon,
No vaig poder anar a Alimentaria
Gràcies per la crónica.
Me n'alegro al sentir la paraula optimisme.
Es respirava bon ambient pel centre de la ciutat almeys ho vaig percebre,
PD: Al llegir-te sé que tens "debilitat" per Recaredo.:))
Bona setmana,
fina

Ramon Roset i Morera ha dit...

Hola Fina!

Gràcies una vegada més pels teus amables comentaris.

Efectivament Recaredo és una de les meves debilitats, però de qui no ho és?

Fins aviat!

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *