no

La Setmana Fantàstica (1era. Part)

La setmana de l’Alimentaria sempre ha estat una setmana frenètica per tots els que estem relacionats amb el món del vi i la gastronomia. Però aquest any 2014 ha estat una autèntica bogeria.

La proliferació de les activitats que ara s’anomenen “off-alimentaria” (terme que no vol dir altre cosa que paral·leles o complementaries a la fira) han fet que fos tot un maldecap intentar quadrar una agenda sense haver de renunciar a cap activitat interessant. Una llàstima no haver pogut assistir a tots els actes als que havia estat convocat, doncs alguns d’ells eren realment atractius.

La Música del Vi by Vila Viniteca

La setmana començava dilluns amb un dels clàssics off-alimentaria, La Música del Vi, un showroom organitzar per Vila Viniteca on hi ha presents tots els cellers, més de 120, que tenen relació amb aquesta important distribuïdora. 

Entre aquests cellers hi ha la flor i nata del panorama vinícola tan català com espanyol, a més d’importants cellers europeus. És totalment impossible sortir d’aquest saló amb els deures fets, segurament ni en dos dies de saló seria possible tastar tot el que un voldria.

Com ja és habitual en aquest saló, una important afluència de visitants van omplir de gom a gom l’edifici de la Llotja de Mar de Barcelona. A les poques hores després d’obrir-se el saló ja era molt difícil poder-se moure amb comoditat.

Una vegada més, alguns cellers han fet la ridícula pràctica d’amagar alguns vins a sota de les taules i restringir-ne el seu tast a una part dels assistents. Per sort la gran majoria dels cellers van deixar tastar obertament els seus grans vins, posant encara en més evidencia als que tenien vins amagats.

Queden pel record, sense desmerèixer cap dels altres vins tastats:

Del Priorat, els vins de l’Ester Nin i el Carles Ortiz: el Selma de Nin, el Planetes de Nin i el Nit de Nins. Els vins de la Daphne Glorian: el Laurel i el Clos Erasmus (accessible per tothom!).

Del Penedès, els vins de Cal Raspallet: el Improvisació i el Nun Vinya dels Taus. Els vins d’Alemany i Corrió: Sot Lefriec, Despullat, La Lluna i la Pruna, Cargol Treu Vi, Principia Mathematica i Núvols.

De la Ribera del Duero alguns dels seus bucs insígnies com els vins de Pago de Carraovejas, amb el seu impressionant Cuesta de las Liebres. També el PSI, el Flor de Pingus i el Pingus.

De la Rioja, El Contador, el desitjat vi de Benjamin Romeo. 

Del Bierzo, La Faraona de Descendientes de J. Palacios. 

De Toro, el Termanthia i el Numanthia.

De Mallorca, els vins de 4Kilos: el 4Kilos, Grimalt Caballero, Gallinas y Focas, 12 Volts i el Motor.

Els deliciosos albariños de Pazos de Lusco: el Lusco i el Pazo Piñeiro

Festival de bombolles amb Delamotte, amb el Blanc de blancs Millésimé, el Blanc de Blancs, el Brut Rosé i el Brut. Els sempre sorprenents caves de Sergi Colet i l’equip Navazos.

Com ja és habitual al migdia es va poder gaudir d’un espectacular buffet de formatges artesans, que van arrodonir aquest showroom.

Magnificat by Juvé & Camps - Primeras Marcas

El segon dia de la setmana tenia com a protagonista el Magnificat, un altre showroom off-alimentaria, aquesta vegada organitzat per la distribuïdora Primeras Marcas (propietat de Juvé & Camps) amb tots els cellers que representen.

Com tots els actes que organitzen a Juvé&Camps, va estar presidit pel bon gust i no va faltar cap detall perquè els convidats ens poguessim sentir millor.

En arribar els convidats podíem esmorzar en un impressionant buffet abans de passar a la sala de tast on ens esperaven les taules dels cellers representats.

Vaig poder tastar a plaer els vins de cellers com Louis Latour, amb el seus Bourgogne Blanc "Cuvée Latour", Bourgogne Rouge “Cuvée Latour”, Chablis, Pouilly-Fuissé, Puligny-Montrachet, Côte de Beaune-Villages, Beaujolais-Villages "Chameroy". 

Del celler Domain de Ladoucette, el seus Pouilly-Fumé, el Comte Lafond de Sancerre i els vins de la maison Regnard de Chablis, entre ells l’impressionant Gran Regnard.

Els vins de Jean Pierre Moueix, amb el seus extraordinaris ‘grands crus’ de Saint Emilion i Pomerol. 

De la vall del Rhône, els vins de la Maison Chapoutier. 

D’Alsàcia, els vins de Léon Beyer.

El festival va continuar amb el tast dels champagnes Louis Roederer: el Brut Premier, el Brut Vintage, el Brut Rosé, el Blanc de blancs i l’exclusiu Roederer Cristal.

Un altre moment exquisit va ser el tast dels vins del celler Gaja del Piemonte, amb els seus impressionants vins de nebbiolo, dolcetto i barbaresco.

També vaig poder tastar els vins d’Ànima Negre (Mallorca), Mas Martinet (DOQ Priorat) i Terra Remota (DO Empordà).

L’organització va oferir a tots els assistents un magnífic dinar on es van poder degustar un àmplia selecció dels vins del saló i durant tot el dia va estar a disposició dels assistents una barra de còctels oficiada per l’equip de Josep Maria Gotarda de la cocteleria Ideal de Barcelona.


Després de dinar era el moment de tastar els dolços i els destil·lats. 

De Sauternes, els Château Laribotte. De Tokaj, el Tokaj Disznókó. Els portos de Ramos Pinto. I per acabar la jornada els armanyacs de Dartiguelongue, amb el seu prestigiat Cuvée Louis-Phillippe.
previous article
Entrada més recent



no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *