no

Gisele 2011 de Mas Tinell

Sovint els vins elaborats pels cellers que principalment fan cava són uns grans oblidats i passen molt desapercebuts. També és veritat que en una gran majoria de cassos això no és una casualitat sinó que és resultat d’uns vins que passen pels nostres paladars sense pena ni gloria.

Però hi ha notables excepcions, com és el cas del Gisele del celler Mas Tinell. Aquest monovarietal de xarel·lo, a part de ser la nineta dels ulls de Mas Tinell és un dels vins que em té el cor robat.

És un vi que vaig descobrir per casualitat, en un tast a cegues. Al tastar-lo em va cridar l’atenció la complexitat del seu joc d’aromes i les sensacions que em donava. En saber de quin vi es tractava, vaig quedar sorprès. 

De Mas Tinell coneixia i m’agradaven els seus caves, però mai havia fet cas dels seus vins tranquils. Des d’aquell moment és un vi que he anat consumint, anyada rera anyada en que ha sortit al mercat.

Fa unes setmanes, en el decurs d’una visita a Mas Tinell, em van dir que no hi hauria Gisele 2012, doncs el vi no havia donat la qualitat requerida. Això va reforçar encara més la meva percepció sobre la gran qualitat d’aquest vi.

El Gisele és un vi monovarietal de xarel·lo procedent d’unes vinyes d’uns 50 anys, fermentat en bóta de roure francès.

El presenten en una elegant ampolla i una etiqueta molt suggerent on destaca l’empremta d’uns llavis. Tota una declaració d'intencions!

A la vista és un vi de color groc daurat pàl·lid, amb reflexos verdosos. Net i brillant.

En nas inicialment destaquen els aromes terciaris provinents de la seva fermentació en bóta. A mesura que es va obrint van apareixent les aromes de fruites blanques molt madures ben acompanyades de notes  florals, cítriques, espècies dolces i alguns anisats, passant els terciaris a un segon pla i evolucionant cap a records làctics i de fruits secs, constituint un conjunt harmònic i molt elegant.

En boca és elegant i complex. El seu pas de boca transmet frescor, sedueix amb la seva acidesa i deixa un textura untuosa que li dona volum i personalitat. Ens retrobem amb les fruites blanques madures, les espècies dolces i els anisats sobre un fons de notes torrades, que li donen pes i el converteixen en un vi molt gastronòmic. Molt persistent.

El Gisele té un caràcter seductor que el converteixen en una delícia pels sentits. La seva complexitat el converteix en un vi capaç de superar gran diversitat de reptes gastronòmics.

Fitxa tècnica

Gisele 2011

  • 100% xarel·lo
  • Fermentat en bótes de roure francès Allier i Tronçais
  • 12,5% vol.
  • Producció de 2.980 ampolles
  • Preu: al voltant dels 13,5 euros
  • Heretat Mas Tinell (Vilafranca del Penedès, Alt Penedès)
  • D.O. Penedès


previous article
Entrada més recent



no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *