no

Rhodes 2007

El celler Mas Llunes de Garriguella s’ha fet molt conegut arrel de què un dels seus vins, la Garnatxa Solera, guanyés  l’any passat d’una banda el Gran Vinari d’Or en la primera edició dels Premis Vinaris i de l’altra fos el primer premi en la categoria de vins dolços de la Guia de Vins de Catalunya.

Però aquest celler, apart d’elaborar aquesta extraordinària garnatxa solera, elabora altres vins de gran qualitat. Entre ells, el Rhodes, el vi protagonista d’aquest post.

Aquest celler fundat l’any 2000, en la finca que li dona nom, és propietat de la família Roig. Una família estretament vinculada al món de la vitivinicultura empordanesa des de vàries generacions.

Compten amb 45 ha de vinyes totes elles ubicades als voltants de Garriguella, al peu del massís de l’Albera. En les seves finques podem observar sòls típics de la zona, pissarra en les part més elevades i argilosos en les parts baixes.

El Rhodes és un vi negre on predomina la carinyena com a varietat principal. El seu cupatge ha anat evolucionant amb les anyades. Així en les primeres acompanyaven a la carinyena, la garnatxa i el merlot i en les darreres és un cupatge de carinyena i syrah.

Li donen una criança de 12 mesos en bótes de roure francès allier. De l’anyada 2007 en van elaborar 13.004 ampolles.

Presenta un bonic color cirera fosc, molt intens, amb el ribet cardenalici. Capa alta. Bona formació de llàgrima.

En nas és molt intens. Ens rep amb aromes de fruites del bosc madures acabades d’exprimir, mores negres, nabius, gerds,.. ben assaonades amb espècies dolces, clau, nous moscada i acompanyades notes florals, violetes i de fines aromes de cacau i vainilla.

En boca és sobretot golós, molt golós. Equilibrat, elegant i molt expressiu, el seu pas de boca ens emplena de sabors de fruites del bosc madures, fent-lo molt agradable, deixant sensació de frescor i amb uns tanins madurs i ben presents. En la retronasal trobem notes especiades i fins i tot alguns tocs balsàmics. Força llarg.

El Rhodes és un d’aquells vins BBB (bo, bonic i barat), que ens ajudarà a gaudir dels àpats on les carns vermelles o la caça en siguin les protagonistes sense erosionar la butxaca i arribant a conquerir fins i tot els paladars més reticents als vins negres empordanesos.

Fitxa tècnica

Rhodes 2007

  • 63% carinyena, 37% syrah
  • 12 mesos de criança en bótes de roure francès Allier
  • 14,5% vol.
  • Producció de 14.003 ampolles de 75 cl. I 160 magnums
  • Preu: al voltant dels 10 euros
  • Celler Mas Llunes (Garriguella, Alt Empordà)
  • D.O. Empordà 


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *