no

AIKARAI 2013

La telenovel·la de TV3, Nissaga de Poder , emesa a finals dels anys 90, va ubicar en el mapa el petit municipi de Santa Fe del Penedès, doncs aquest municipi de gairebé 400 habitants en va ser una de les localitzacions principals.

Però ara Santa Fe s’està convertint en l’epicentre d’una petita revolució en l’elaboració de vins dins de la DO Penedès. 

Després de l’aparició del Xitxarel·lo, un descarat monovarietal de xarel·lo elaborat per les Caves Martí Serdà que ha trencat més d’un paradigma i del qual en us en parlaré amb més detall ben aviat, apareix l’Aikarai, un altre descarat vi jove, aquesta vegada elaborat per les caves Giró Ribot.

L’Aikarai és un vi jove i trapella. L'ampolla es presenta al mercat en un elegant i modern disseny fet a sobre d'un sleever (funda termoretràctil que recobreix l'ampolla).

Elaborat només amb Muscat de Frontignan (el de gra petit) defuig completament dels tòpics associats als vins elaborats amb aquesta varietat i s’ha creat per seduir tota mena de paladars.

Aromàtic, fresc i seductor és un vi que ha arribat per donar-nos molt moments de joia. Molt ben treballat al celler, han sabut posar la tècnica al servei del gust. És un vi on s’han treballat els llevats, però sense caure en l’hortera exuberància d’alguns verdejos i sauvignons.

L’Aikarai és un vi fragant, terpènic,  molt aromàtic en nas però sense embafar, notes de meló madur, pell d’albercoc, litxi, maracujà, fruita de la passió... combinades amb aromes de flors blanques com el gessamí.

Al tastar-lo és reconfortant notar que no hi ha divorci entre la potencia aromàtica de la fase nasal i els sabors que ens deixa en boca.  Omple la boca mostrant-se tal com és, sense complexos. Voluminós, envaeix completament la boca per exhibir una textura, uns aromes, una acidesa  i una frescor capaços de seduir tota mena de paladars.  Llarg i llaminer, fuig en tot moment de qualsevol mena de les dolçors típiques dels vins de muscat.

Vi per gaudir a tota hora i en tot moment, jove, fresc, descarat, trapella i entremaliat. Cal tenir-ne sempre unes ampolles en fresc. Sí, unes ampolles, en plural, perquè amb una de ben segur que no n’hi haurà prou.

Serveix com a vi d’aperitiu, per rebre els nostres convidats, per que ens acompanyi mentre cuinem, en àpats informals, en reunions d’amics, com a copa de mitja tarda i quan arribi la calor serà un noble aliat per refrescar-nos el paladar.

L’Aikarai és un vi 2.0. Un vi per compartir amb les nostres xarxes socials.

Fitxa tècnica

Aikarai 2013
  • 100% Muscat de Frontignan
  • Fermentació seqüencial en dipòsits d’acer inoxidable
  • Sucres totals: 5 gr/l.
  • 12% vol.
  • Preu: al voltant dels 7,5 euros.
  • Caves Giró Ribot (Santa Fe del Penedès, Alt Penedès)
  • D.O. Penedès.


previous article
Entrada més recent



jaume - premià de dalt ha dit...

Hola Ramon!

Ja fa anys que tasto el Muscat de Frontignan de Giró Ribot i no m'ha decebut mai. Encara en tinc alguna ampolla a casa i serà interessant poder comparar el Muscat de sempre amb aquest "Aikarai". No sé si tu has tingut oportunitat de fer-ho, però pot ser interessant.

Salut

Ramon Roset i Morera ha dit...

Hola Jaume!
Un exercici molt interessant comparar el muscat que elaboraven fins ara amb l'Aikarai. Jo el vaig fer al celler i t'haig de dir que es veu clarament l'evolució d'un muscat més aviat clàssic cap a un muscat molt més modern, més ampli en boca i eliminant tota mena de dolçor. Ja em comentaràs les teves impressions.
Salutacions,

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *