no

Acústic Auditori 2010

Gaudint d’aquest vi un té la sensació de pau espiritual i equilibri emocional experimentat en un auditori escoltant música acústica.” 

Així defineix el seu vi Auditori l’Albert Jané, l’enòleg i propietari del Celler Acústic (Marçà, D.O. Montsant).

L’Auditori és un vi elaborat a partir de les garnatxes procedents de tres petites vinyes de més de 70 anys, “vinyes velles màgiques de garnatxa”, tal com les defineixen. Plantades en sòls pobres, pedregosos amb una combinació d’argila, arena, còdols i pissarres.

Amb una filosofia de respecte màxim al raïm, es fermenta i cria el vi en bótes de roure francès de torrat lleuger durant 13 mesos. No es filtra ni es clarifica.

Amb l’Auditori és una simfonia que es va interpretant in crescendo.

En el primer moviment, com en les simfonies musicals, s’utilitzen tots els instruments (en aquest cas la garnatxa) en les seves màximes possibilitats i es presenta al seu públic amb un color cirera picota amb ribet violaci. Capa alta. Abundant formació de llàgrima densa i que tinta la copa.

El segon moviment, expressiu i evocador de sentiments, l’interpreten les fruites negres i vermelles madures, acompanyades de fragants aromes florals (violetes), frescos balsàmics (anisats, eucaliptus, regalèssia) i espècies dolces (clau, nou moscada). Notes làctiques i de tinta xinesa. Fons de fines i delicades aromes torrades (cafès, cacau, fulla de tabac).

El tercer moviment, a ritme de dansa i amb caràcter amable, entra en boca de manera àmplia i potent. Carnós, intens, fresc i equilibrat. Tanins sedosos, presents i ben integrats. Omple el paladar de sabors de fruites ben madures i ens retrobem amb les sensacions especiades i balsàmiques.

El quart moviment, acaba la festa, amb un final molt llarg i persistent que ens deixa sabors torrats i tocs minerals. Pura elegància.

És el moment d’aplaudir!!!!

És un vi que després de tastar-lo, deixa sense paraules, convida a la reflexió, evoca sentiments i  omple d’emocions. Un vi de paisatge, un vi de terrer,... un vi de vinyes màgiques!

Fitxa Tècnica

Acústic Auditori 2010

  • 100% garnatxa de vinyes velles
  • 13 mesos de criança en bótes de roure francès de torrat lleuger
  • 15% vol.
  • Preu: Al voltant dels 44 euros
  • Acústic Celler (Marçà, Priorat)
  • D.O. Montsant


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *