no

Selma de Nin 2008

Vaig tenir el goig de conèixer a l’Ester Nin a l’any 2003 quan va acceptar col·laborar amb nosaltres en el projecte de Terra de Verema al Priorat. A partir d’aquell moment ja fos en sessions de treball, en tastos o en converses informals vaig poder copsar la seva passió per la seva feina i la seva sensibilitat i respecte per la vinya i per la terra.

Enòloga humil i discreta, poc amant de sortir als mitjans, és per mi una de les més grans professionals que hi ha, no tan sols a Catalunya, sinó arreu de l’Estat Espanyol. Nogensmenys és la professional que ha tingut cura durant molts anys de l’elaboració dels vins del celler Clos i Terrasses, el Laurel i el Clos Erasmus, un dels pocs vins que han obtingut 100 punts Parker. També és la creadora dels Nit de Nin i el Planetes de Nin, dos extraordinaris i intimistes vins del Priorat i d’un dels millors xarel·los, el Nun Vinya dels Taus.

Visionaria i compromesa, va ser de les primeres enòlogues que va seguir la viticultura biodinàmica, quan aquí en parlava molt poca gent.

Avui vull parlar d’un altre vi de l’Ester. Es tracta del Selma de Nin.

L’Ester és originaria de l’Alt Camp, concretament de la zona del Pla de Manlleu. Amb inquietud per fer un vi a la seva terra d’origen, l’any 2004 va plantar una hectàrea de vinya a una finca anomenada La Sínia que es troba a Selma, un despoblat al municipi d'Aiguamúrcia, a l'Alt Camp. És a 743 m. d'altitud, a la part oriental del terme, sota el puig de les Forques.

En aquesta finca hi va plantar rousanne, marsanne, xarel.lo i chenin. D’aquests ceps, treballats sota els preceptes de la viticultura biodinàmica, elaboren cada anyada, des de la 2007, uns pocs centenars d’ampolles del Selma de Nin. Li donen un criança de 8 mesos en bóta de 225l. amb les seves lies, i utilitzen només llevats autòctons.

Tal i com manen el cànons, vaig esperar a tastar aquest vi un dia fruita de lluna creixent.

El seu color és daurat intens, net i brillant.

En nas és intens i aromàtic. Expressió aromàtica varietal, pera, meló, citronel.la, codony,... acompanyada de notes florals i de mel. Apunts del territori amb lligabosc mediterrani , algunes notes d’ espècies dolces i una certa mineralitat. Al fons fruits secs, ametlles, nous,... Un conjunt molt atractiu i equilibrat.

En boca és potent. Fa gal.la d’un bon muscle, mentre exhibeix una extraordinària acidesa que transmet frescor i una untuositat que el fa voluminós.  Molt saborós, les notes de fruita, ara més madures que en nas (codony, compota de cítrics) van acompanyades d’alguns anisats, aromes de rebosteria i algunes notes torrades provinents de la seva criança. Final llarg i persistent.

El Selma de Nin és una joia d’orfebreria. Un vi que genera sensacions i omple d’emocions. Un vi per assaborir-lo lentament, tot descobrint i gaudint de cadascun dels seus matisos, que no són pocs.

Fitxa tècnica

Selma de Nin 2008

  • Roussanne, Marsanne, Xarel·lo i Chenin
  • Criança de 8 mesos en bóta de 225l. amb les seves lies
  • Biodinàmic
  • 13% Vol.
  • Producció limitada a 254 ampolles
  • Preu: al voltant dels 36€
  • Família Nin-Ortiz
  • Sense D.O.
previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *