no

Nèstor de Setzevins 2010

Vaig tenir el goig de conèixer a l’Anna Mateu i al Carles Galofré (Galo) a la Fira Origens d’Olot de l’any passat. Amb naturalitat i il·lusió em van explicar el seu projecte vitivinícola.

Em van explicar com a l’any 2003 un grup d’amics, afeccionats tots ells del món del vi, van recuperar una vinya de carinyena negra a Espolla (Alt Empordà) plantada l’any 1949 i que estava a punt de ser arrencada. Com posteriorment van anar incorporant altres finques a aquesta inicial. La incorporació de l’Emili Esteve com a enòleg del projecte. Les dificultats per tirar endavant el projecte, d’alinear els interessos i les il·lusions de 16 persones, les inevitables baixes,... Actualment el projecte ha quedat reduit a quatres socis, l'Anna, en Galo, l'Emili Esteve i l'Albert Sans.

Amb el nerviosisme del qui pateix per la feina ben feta, em comenten que són probablement el celler més petit de l’Empordà, alhora que em deixen tastar els seus dos vins, el Nèstor, el nouvingut a la família i l’Octubre, el seu vi de referencia. Seductors i llaminers, són dos vins que demanen un tast més en calma alhora que em queda la curiositat de visitar el celler i saber-ne més d’aquest projecte.

A finals de juliol d’enguany, amb el Jaume Pallàs, passegem per les seves finques i ens presenten a l’antiga caserna de la benemèrita al carrer Relliquer d’Espolla. Enxampem a l’Anna i el Galo en plena tasca d’embotellar l’Octubre 2011. Veient com tenen organitzat el celler i com treballen, la qualitat dels taps de suro, de les etiquetes, tot el projecte de Setzevins genera encara més empatia. Rigor i autenticitat.

Tastem l’Octubre 2011 acabat d’embotellar i em deixa bocabadat. Un vi acabat de sortir de les bótes, amb 0 dies d’ampolla i està increïblement rodó. Amb el taní ben polit. Festival de fruites vermelles. De l’Octubre ja us en parlaré amb detall més endavant, doncs vàrem convèncer a l’Anna i al Galo de fer un dels nostres tastos verticals. Per tan em reservo la nota detallada d’aquest vi per aleshores.

El Nèstor és l’altre vi del celler. El Nèstor s’anomena així en homenatge al fidel majordom del capità Haddock personatge de les aventures de Tintin. Neix amb la filosofia de ser un vi que ens pugui acompanyar en qualsevol ocasió, que resolgui qualsevol situació, tal vegada com fa en Nèstor amb el seu senyor, el capità Haddock.

L’anyada 2010, la primera d’aquest vi jove, està elaborada amb garnatxa negre (51%), carinyena negre (44%) i syrah (5%). Fermentat i deixat reposar durant 12 mesos en dipòsits d’acer inoxidable posteriorment ha estat com a mínim de 4 mesos a l’ampolla al celler.

La producció de l’anyada 2010 ha estat de 1.500 ampolles.

El Nèstor s’ha creat per gaudir-ne, més enllà del seu color cirera, del seu ribet vermellós que delata la seva joventut, de la seva capa mitja. Del festival de fruites vermelles amb un toc balsàmic molt mediterrani que ens regala en olorar-lo. Del plaer que suposa la seva frescor en boca, alhora que ens atrapa amb els llaminers sabors de les fruites vermelles. Llarg i amb un punt final de regalèssia.

Un vi versàtil, apte per a tots els públics i situacions. Una molt bona opció pels que a l’estiu no renuncien als vins negres.

Fitxa tècnica

Nèstor de Setzevins 2010

  • 51% garnatxa negre, 44% carinyena negre, 5% syrah
  • 12 mesos en dipòsits d’acer inoxidable i un mínim de 4 mesos a l’ampolla al celler.
  • Producció de 1.500 unitats
  • 14,5 % vol.
  • Preu: al voltant dels 10 euros
  • Celler Setzevins (Espolla, Alt Empordà)
  • D.O. Empordà


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *