no

Trio Infernal 2/3 2007


Aquest és un post que havia d’haver escrit fa molt de temps. 

Curiosament encara no li havia dedicat unes paraules a un dels vins que més m’ha fet gaudir, un dels meus priorats preferits, un vi que n’he pogut tastar totes les anyades, un vi que reflecteix com pocs el caràcter del seu terrer, un vi que expressa una filosofia d’elaboració i fa gran a qui hi ha al darrera, els enòlegs Pep Aguilar i Patri Morillo i els vignerons francesos Laurent Combier, Peter Fisher i Jean Michel Gerin, coneguts com el Trio Infernal.

El vi en qüestió és el Trio Infernal 2/3 del Celler Trio Infernal de Torroja del Priorat.

En els inicis d’una nova etapa on el celler Trio Infernal passa a denominar-se L’Infernal i en que apareixen els seus nous vins de La Col·lecció, entre els quals  hi ha l’evolució del 2/3, un vi anomenat Aguilera (un grandiós vi, del qual ja us en parlaré més endavant) potser pot semblar que és desfasat parlar del 2/3, però és que aquest vi mereix aquesta petita parcel.la d’immortalitat i el meu humil homenatge!

El 2/3 és un vi monovarietal de carinyena de vinyes velles. Els raïms procedeixen d’una acurada selecció de costers de vinyes velles (entre 80 i 100 anys) de carinyena del municipi de Torroja de Priorat.

Per entendre bé aquest vi, cal conèixer com és el paisatge de Torroja de Priorat. El terme d’aquesta bonica població, ubicada sobre un tossal al bell mig de la comarca del Priorat, és força accidentat geogràficament i d’una bellesa excepcional. Difícil de descriure amb paraules, us recomano una visita, on quedareu impressionats.

El 2/3 presenta un intens color cirera picota amb ribet violaci. Capa alta. Llàgrima densa i lenta. Tinta la copa.

Nas intens i profund, de seguida ens trasllada al seu origen prioratí.  Tota una simfonia d’aromes on es barregen en perfecte harmonia els trets varietals de la carinyena, la rudesa del terrer, l’entorn mediterrani i el seu pas per la fusta.
Un cop perd la timidesa,  ens dona aromes de fruites silvestres ( mores, nabius, maduixetes de bosc) acompanyades de notes florals (lila i violeta), balsàmiques (espígol, farigola) i suaus mentolats que juntament amb tocs de fonoll transmeten frescor, tot sobre un fons de notes torrades (cafè, cacau) i minerals (pissarra calenta, pedra foguera).

En boca és mostra fresc i voluminós. El seu pas de boca és sedós, amb una acidesa elegant i mesurada. Tanins vius i ben perfilats. Molt saborós, ens retrobem amb les fruites silvestres i els mentolats. El seu pas per fusta ens deixa uns torrefactes dolcencs i delicats que li confereixen certa untuositat. Final llarg i persistent. Un vinàs!!!

El 2/3 és un dels grans vins del Priorat.

El paisatge de Torroja des de la terrassa de Cal Compte

Ara mateix, mentre escric aquest post, estic assaborint una copa de 2/3 del 2007. En fer-ne un glop i tancar els ulls, el meu imaginari s’omple d’imatges del paisatge de Torroja. Records de les impressionants vistes des de la terrassa de Cal Compte, un paisatge ple de turons separats per profunds barrancs, coberts de bosc mediterrani enmig del qual emergeixen els costers de vinya.

A nivell gastronòmic el 2/3 és un vi adient per plats on les carns vermelles o la caça major en siguin els protagonistes.

Fitxa tècnica

Trio Infernal 2/3 2007

  • 100% carinyena de vinyes velles (80-100 anys)
  • 16-18 mesos de criança en bótes de roure francès
  • 14% vol
  • Preu: al voltant dels 63 euros
  • Celler L’Infernal (Torroja, Priorat)
  • D.O.Q. Priorat

previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *