no

Rovellats Brut Nature Gran Reserva Masia s.XV 2004


Ara que el blog ha arribat a les 40.000 visites, ho vull celebrar dedicant-li un post a un gran cava elaborat en un dels cellers amb més història de casa nostra. Un cava molt adient per celebrar aquest esdeveniment.

Quan vaig travessar la portalada de la finca de la Masia Rovellats i em vaig endinsar dins del seu jardí vaig tenir la sensació d’estar fent un salt en el temps. Passejant pel patí i sota l’atenta mirada de les estàtues petrificades, per un moment vaig tenir la sensació de ser un burgés del segle XIX. Un radiant dia de primavera, il·luminava els conjunts de flors, en especial les roses, perfectament arranjades que hi ha per tot arreu.

Una visita a l’antiga masia aporta una aproximació de com hauria estat la vida, en altres èpoques, en aquell indret.

Enmig d’aquest espectacle arquitectònic, vaig tenir el plaer de tastar els millors caves de la casa, però aquesta vegada n’hi va haver un que va destacar per la seva personalitat, però sobretot per l’harmonització que aquest meravellós vi de bombolles feia amb el seu entorn.

Es tracta del cava Masia s.XV.

Primer el vaig tastar de manera més formal, però després vaig tenir l’oportunitat de recrear-me amb ell tot assaborint-lo al bell mig del jardí, imaginant-me com ho devien fer els ancestres de la família Cardona-Vallès.

A aquest cava se li ha donat el nom de Masia s. XV per simbolitzar el compromís de qualitat que la família propietària ha adquirit durant generacions al voltant de l’antiga heretat Rovellats.

El Masia s. XV s’elabora a partir d’un cupatge de vins base procedents del most flor de les tres varietats tradicionals, amb predomini del xarel·lo (50%), acompanyat de macabeu (36%) i d’unes petites aportacions de parellada (9%). Per tal de potenciar la seva part aromàtica, també si afegeix un 5% de chardonnay.

L’anyada 2004 porta en aquests moments una criança de 96 mesos en ampolla.

La producció és de 6.100 ampolles per anyada que surten al mercat numerades.

Com tot bon cava de llarga criança, es va presentar a la copa amb bonic color palla amb reflexes daurats. Les bombolles, minúscules i delicades, però abundants formen un rosari fi i persistent que forma una efímera corona.

En nas és complex. Madur i fresc a la vegada.  Unes subtils aromes de llevats provinents de la seva llarga criança són les encarregades de donar-nos la benvinguda i deixen pas a les aromes de fruita, encara ben vives, on hi trobem fruites blanques i d’ós molt madures, amb algun record caramel·litzat (poma la forn), perfectament combinades amb fresques notes balsàmiques d’herbes aromàtiques. Per acabar surten les notes de pastisseria, amb elegants records làctics i lleugerament torrats (crema anglesa, mantega, vainilla, praliné, ...)

En boca les seves bombolles, perfectament integrades, acaronen la llengua amb delicadesa deixant una agradable sensació de plaer. El seu pas de boca es mostra voluminós, deixa una bona acidesa i ens fa gaudir amb la seva cremositat. Intens en sabor, s’hi distingeixen aromes de fruita madura, alguna nota balsàmica i tocs lleugerament torrats. A la via retronasal ens retrobem amb les notes de llarga criança. Final llarg i persistent.

Un cava excel·lent, elegant i distingit!

Cava gastronòmic, combina amb tot tipus de plats, però us recomano assaborir-lo to sol amb una bona companyia ! 

Fitxa tècnica

Rovellats Brut Nature Gran Reserva Masia s.XV 2004

  • 36% Macabeu, 50% Xarel·lo, 9% Parellada, 5% Chardonnay
  • Reserva de 6.100 ampolles numerades
  • 96 mesos de criança en ampolla
  • 11,5% vol.
  • Preu: al voltant del 21,5 euros.
  • Caves Rovellats (Sant Martí Sarroca, Alt Penedès)
  • D.O. Cava

previous article
Entrada més recentCuina Cinc ha dit...

Moltes Felicitats, Ramon, acabo de llegir al teu fb que has sobrepassat les 40.000 visites!!! enhorabona!!

Ramon Roset i Morera ha dit...

Gràcies Fina!!!

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *