no

Camí de Cormes 2007


Un antic camí que  anava de Mollet de Perelada cap al Coll de Banyuls i que d'antuvi seguien els treballadors de la verema en el seu camí cap a França, dóna nom a un dels monovarietals de carinyena més impressionants que s’elaboren a l'Empordà.

L’origen d’aquest vi el trobem al peu de la Serra de l’Albera, en la població de Mollet de Perelada, en uns ceps de carinyena plantats a finals del segle XIX en dues parcel·les de sòl pedregós, on predomina el sauló acompanyats de llims i argiles. Amb rendiments entre 3.100 i 3.500 kg per Ha.

Un cop vinificat se li dona una criança de 12 mesos en bótes de roure francès de 400 i 500 l.

N’havia llegit opinions molt positives i me n’havien parlat molt d’ell , però no es donava l’ocasió en que ens poguéssim trobar. En el Fòrum Gastronòmic de Girona que es va celebrar el passat mes de febrer finalment vaig tenir l’ocasió de tastar-lo, i com no podia ser d’altra manera em va arribar a l’ànima, superant amb escreix totes les expectatives que tenia sobre ell. Quin vi, mare meva!

Aquesta primera trobada només havia estat un flirteig, ara tocava tenir una cita més profunda amb ell. Sortint del Fòrum faig mans i mànigues per comprar-ne una ampolla per poder gaudir-la tranquil·lament amb un bon àpat.

En la intimitat de la nostra taula, i potser impressionat pels aromes del xai a la menta provinents del forn, triat per fer-li de parella de ball, inicialment es va mostrar molt tímid, molt allunyat del vi que havia tastat al Fòrum,  pel que vaig decidir decantar-lo i deixar que respirés una bona estona.

Quasi bé una hora després d’obrir-lo i amb el xai ja quasi llest per servir a taula, va arribar el moment de gaudir-lo.

Servit a la copa presenta un bonic i elegant color cirera picota, ribet cardenalici. Capa mitja. Deixa una llàgrima densa i viva.

En nas podem gaudir d'unes atractives aromes de fruites confitades (prunes, nabius, gerds) enriquides amb tocs florals (lila, violeta) i acompanyades d’unes notes balsàmiques de caire molt mediterrani (pi, farigola). En la seva evolució s’intensifica el conjunt, enriquint-se amb unes subtils notes de vainilla i de pedra seca.

L’entrada de boca és amplia i llaminera, amb una molt ben equilibrada acidesa que ens deixa una sorprenent sensació de frescor, alhora que el seu pas de boca és sedós amb un taní rodó i polit, encara que present. La retronasal ens omple de fruita, sensacions de sotabosc mediterrani i records de terra humida.  Final llarg i molt agradable.

Excel·lent vi, extraordinària carinyena, per gaudir i gaudir. Profund i amb vida per davant. Sense cap mena de dubte un dels grans vins de l’Empordà.

Una espatlla de xai al forn feta a la menta, acompanyada d’una parmentier de formatge el Set de Mas Marcè va acompanyar de manera excelsa aquest gran vi.

Fitxa tècnica

Camí de Cormes 2007

  • 100% carinyena de vinyes velles
  • 12 mesos de criança en bótes de roure francès de 400 i 500 l.
  • 15% vol.
  • Preu: al voltant dels 20 euros.
  • Celler Roig Parals (Mollet de Perelada, Alt Empordà)
  • D.O. Empordà

previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *