LaFou és el tercer vi del projecte personal que Ramon
Roqueta, de la família propietària entre d'altres del celler Abadal al Pla de
Bages, va iniciar l’any 2007 a la
població de Batea a la comarca de la Terra Alta.
Després de la Fou de Batea i de LaFou Els Amelers, recentment guardonat
amb la Grand Gold Medal al I Concurs Internacional Grenaches du Monde
2013, ara ens presenten LaFou, un vi
elaborat sota la direcció del prestigiós enòleg Joan Soler amb un cupatge de garnatxa,
sirà i morenillo.
La Fou surt al mercat amb l’ànim d'expressar la profunditat,
identitat i autenticitat de la Terra Alta.
La seva elegant i acurada imatge respon a la voluntat de representar gràficament el seu nom. La fou és un barranc o pas estret per on una riera s’obre
pas.
LaFou es presenta amb un bonic color cirera grana intens amb
rivet morat. Capa alta. Forma una llàgrima densa i lenta.
En nas ens dóna una bona intensitat aromàtica on destaca la
fruita vermella fresca i algunes notes florals, acompanyades d'aromes especiats
(clau, pebre, vainilla, regalèssia).
En boca és voluminós. Té un pas de boca sedós i elegant, on
es mostra madur i transmet una frescor generada per una bona acidesa. El seu
caràcter especiat li aporta una dolçor que combina perfectament amb la seva
tanicitat, fent el conjunt saborós i equilibrat. Final llarg i persistent que
ens deixa notes de fruita i records de pedra calenta.
Nota de tast publicada a la revista Cupatges núm. 49
Fitxa tècnica
LaFou 2010
- 60% garnatxa, 30% sirà, 10% morenillo
- Envelliment en bótes de roure francès(70%), centreeuropeu (20%) i americà (10%) de 1er a 4art any
- 14,5% vol.
- Preu: al voltant del 9,95 euros
- LaFou Celler (Batea, Terra Alta)
- D.O. Terra Alta
previous article
Entrada més recent
1 comentari
Enhorabona, Ramon!
Publica un comentari a l'entrada