no

LaFou 2010


LaFou és el tercer vi del projecte personal que Ramon Roqueta, de la família propietària entre d'altres del celler Abadal al Pla de Bages,  va iniciar l’any 2007 a la població de Batea a la comarca de la Terra Alta.

Després de la Fou de Batea i  de LaFou Els Amelers, recentment  guardonat  amb la Grand Gold Medal al I Concurs Internacional Grenaches du Monde 2013,  ara ens presenten LaFou, un vi elaborat sota la direcció del prestigiós enòleg Joan Soler amb un cupatge de garnatxa, sirà i morenillo.

La Fou surt al mercat  amb l’ànim d'expressar la profunditat, identitat i autenticitat de la Terra Alta.

La seva elegant i acurada imatge respon a la voluntat de representar gràficament el seu nom. La fou és un barranc o pas estret per on una riera s’obre pas.

LaFou es presenta amb un bonic color cirera grana intens amb rivet morat. Capa alta. Forma una llàgrima densa i lenta.

En nas ens dóna una bona intensitat aromàtica on destaca la fruita vermella fresca i algunes notes florals, acompanyades d'aromes especiats (clau, pebre, vainilla, regalèssia).

En boca és voluminós. Té un pas de boca sedós i elegant, on es mostra madur i transmet una frescor generada per una bona acidesa. El seu caràcter especiat li aporta una dolçor que combina perfectament amb la seva tanicitat, fent el conjunt saborós i equilibrat. Final llarg i persistent que ens deixa notes de fruita i records de pedra calenta.

Nota de tast publicada a la revista Cupatges núm. 49

Fitxa tècnica

LaFou 2010

  • 60% garnatxa, 30% sirà, 10% morenillo
  • Envelliment en bótes de roure francès(70%), centreeuropeu (20%) i americà (10%) de 1er a 4art any
  • 14,5% vol.
  • Preu: al voltant del 9,95 euros
  • LaFou Celler (Batea, Terra Alta)
  • D.O. Terra Alta

previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *