no

Acústic Ritme Negre 2010


Els Acústic Ritme 2010, negre i blanc, són els vins resultants del projecte que l’Acústic Celler, que fins ara elaborava només al Montsant, està desenvolupant al Priorat sota la direcció enològica de l’Albert Jané.

L’Acústic Ritme Negre 2010 és un vi que vol expressar el ritme del Priorat (d'aquí el seu nom) i s’elabora a partir de raïms de carinyena (70%) i de garnatxa negre i garnatxa peluda (30%) que provenen de finques amb sòl de llicorella de diferents poblacions del Priorat.

Se li dona una criança de 9-10 mesos en bótes de roure francès i no es filtra ni es clarifica.

Visualment és un vi de color vermell robí, rivet lilaci i capa alta.

Al nas no pot amagar el seu caràcter prioratí. Obert uns quinze minuts abans d'analitzar-lo, de seguida es mostra franc i apareixen aromes intenses de fruita vermella (gerds, maduixes de bosc) acompanyades de notes florals (liles i violetes), alguns tocs minerals, sobre un subliminal fons balsàmic lleugerament mentolat.

En boca és lleuger i molt agradable. Fresc a l’inici, té un pas de boca molt equilibrat i sense massa complexitats. Bona acidesa, tanins força arrodonits i un final força potent. És persistent, tot i no ser excessivament llarg.

Un vi ideal per iniciar-se en l’univers dels vins del Priorat, per la seva tipicitat i la seva excel·lent relació qualitat preu.

Nota de tast publicada a la revista Cupatges núm. 48

Fitxa tècnica

Acústic Ritme 2010

  • 70% carinyena, 30% garnatxa negre i garnatxa peluda
  • 9-10 mesos de criança en bótes de roure francès.
  • Sense filtrat ni clarificat
  • 14% vol.
  • Preu al voltant dels 11 euros
  • Acústic Celler
  • D.O.Q. Priorat

previous article
Entrada més recentCuina Cinc ha dit...

Un nom.. no trobo l'adjectiu.
Em quedo amb la teva explicació.
Un etiqueta molt elegant si?
Bona nit, Ramon,
dijous....,

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *