no

La Musa 2010


La Musa del celler Vins de Pedra (D.O. Conca de Barberà) és un d'aquells vins que la seva imatge no deixa indiferent.

Vestit amb una atractiva ampolla premium, el seu aspecte és elegant, deixant tot el protagonisme a l’expressió artística del nu femení que hi ha a la seva etiqueta.

La Musa (vi negre), juntament amb L’Orni (vi blanc), són els vins amb el quals la Marta Pedra, coneguda per la seva vinculació al celler *lavinyeta de L’Empordà, inicia el seu projecte més personal, el Vins de Pedra. 

En la terra dels seus ancestres, la Conca de Barberà, i amb el suport de l’equip de *lavinyeta, aquesta jove enòloga elabora aquests vins amb empremta i personalitat pròpia.

De producció limitada, aquests vins canvien la seva imatge cada anyada, sempre basant-se amb els referents iconogràfics de  l’obra artística del Victor Pedra, tiet i padrí de la Marta.

La Musa és un vi elaborat amb un cupatge de Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah, procedents de vinyes de fins a 30 anys situades a 400 m. d'alçada  Se li dona una envelliment de 12 mesos en bótes noves de roure francès. Producció de 3.000 ampolles.

Presenta un bonic i intens color cirera picota amb el ribet violaci. Brillant, capa alta i abundant formació de llàgrima que tinta la copa.

En nas es mostra intens, amb un ventall aromàtic ampli, on dominen les fruites silvestres molt madures (mores, nabius, groselles) acompanyades de notes balsàmiques (eucaliptus, ginebró) amb records de sotabosc i de pebre sobre un fons  d’aromes de cacau, cafè, i caramel.

En boca és llaminer. El seu pas de boca reflexa un vi equilibrat i ben estructurat, aportant una agradable frescor, en un recorregut saborós que ens fa retrobar amb la fruites silvestres acompanyades, ara, de notes mentolades i records de cacau. El taní és fi i madur.  Final llarg i persistent.

La Musa és un vi amb una molt bona relació qualitat-preu, que no només ens farà gaudir sinó que també ens ajudarà a vestir la taula amb l’elegància del seu aspecte.

Bon acompanyant dels plats de ploma, jo el vaig escollir per acompanyar un gall negre del Penedès guisat a foc lent amb peres, prunes i pinyons i va resultar una harmonia deliciosa.

Fitxa tècnica

La Musa 2010

  • Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah
  • 12 mesos de criança en bótes noves de roure francès
  • 14% vol.
  • Producció de 3.000 ampolles
  • Preu al voltant dels 12 euros
  • Celler Vins de Pedra (Montblanc, Conca de Barberà)
  • D.O. Conca de Barberà

previous article
Entrada més recent



no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *