no

Vinya Selva de Mar 2006


Poc ens podem imaginar quan arribem al poblet de Selva de Mar, deixant enrere els idíl·lics paisatges del Cap de Creus, que encara hi ha un tresor per descobrir.  A mesura que es va enfilant el camí que porta cap a Mas Estela, s’obre la Vall de Sant Romà, un autèntic espectacle de la natura on conflueixen tots els elements del paisatge mediterrani.

Al centre d'aquesta petita vall, s’hi troba el Mas Estela, edificació de la que es troben referencies l’any 974, quan el compte Gaufred d'Empúries féu donació d'un extens territori al monestir de Sant Pere de Rodes, llevat de la Vall de Sant Romà, que es va reservar pel seu ús particular degut a la seva bellesa, fertilitat i abundant cacera.

El 1989 el Mas Estela, es converteix en el somni i projecte vital de la família Soto-Dalmau, quan l’adquireixen per restaurar-ne les edificacions i plantar-hi vinya.

Arribem al Mas Estela un lluminós dia de desembre on la tramuntana bufa de valent. Allí ens rep la Núria Dalmau. Ens acompanya a passejar per les vinyes perquè puguem gaudir de l’espectacle natural que constitueixen les 16 ha. de vinya (bàsicament, garnatxa negre, syrah i carinyena) conreada, seguint els preceptes de la viticultura biodinàmica, en les centenàries terrasses de sòl pissarrós enmig de pins, oliveres i altre tipus de vegetació mediterrània. Tal vegada sembla que estiguem al bell mig de la Toscana.

Mas Estela... un paradís!
Amb modèstia i humilitat, ens va ensenyant el seu celler, petit, casolà, però ben dotat de tecnologia i de petits enginys tecnològics que el Didier Soto ha anat inventant i posant a punt per tal de poder efectuar amb eficiència i estalvi les tasques de la vinificació i criança dels seus vins. No disposen de subministrament elèctric, l’energia necessària per les tasques del celler la generen amb un grup electrogen i l’energia per la seva llar la generen amb plaques solars.

A Mas Estela elaboren un vi blanc: el Vinya Selva de Mar blanc, tres negres: el Quindals, el Vinya Selva de Mar negre i el Vi de Lluna (aquest només s’elabora en determinades anyades) i tres dolços: una garnatxa de l’Empordà, feta a sol i serena amb deu anys de criança, un moscatell i el Just.

El Vinya Selva de Mar negre 2006, és un vi elaborat amb un cupatge de garnatxa negre (50%), syrah (30%) i carinyena (20%). Fermentat en tines d'inoxidable  rep una criança de 15 mesos en bótes de roure francès de torrat mig i un llarg repòs (al voltant de 3 anys) en ampolla abans de sortir al mercat.

Presenta un color vermell cirera picota, amb rivet grana. Capa alta. Abundant formació de llàgrima, densa i lenta.

En nas és elegant i complex. Hi trobem aromes de fruites del bosc (mores, gerds, maduixes silvestres) barrejades amb notes balsàmiques de bosc mediterrani (pi, espígol, ginebró), notes especiades (pebre, clau, regalèssia), sobre un fons conformat per notes minerals i agradables torrats (vainilla, cacau dolç, pell d'ametlla).

En boca és ampli i carnós. El seu pas de boca ens mostra una excel·lent acidesa que li dona frescor i uns tanins madurs i ben integrats. Molt rodó. En retronasal, apareix la fruita del bosc sempre acompanyada de sensacions d'herbes mediterrànies, tocs mineral i delicades notes torrades. És un vi llarg i persistent.

Un vi excepcional, fidel reflex del seu territori. Un vi profundament mediterrani, en cos i ànima. Un vi sorgit del paradís!!!

Quan el tastava al celler, tot mirant l’entorn de Mas Estela, terreny de senglars i llebres, ja em veia assentat a  taula, davant d’un civet de senglar o d'una bona llebre a la caçadora. És un vi que pot lligar amb molts plats, això sí tots contundents, però particularment no el separaria mai d’un bon guisat o d'un plat salsejat.

Fitxa tècnica

Vinya Selva de Mar 2006

  • Garnatxa negre (50%), Syrah (30%), Carinyena (20%)
  • 15 mesos de criança en bótes de roure francès de torrat mig
  • Producció de 15.000 ampolles
  • 15% vol
  • Celler Mas Estela (Selva de Mar, Alt Empordà)
  • D.O. Empordà

previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *