no

Leopardi Brut Nature Gran Reserva Vintage 2006

Els canelons són un plat de gran tradició culinària a casa nostra. Lligat a festes i celebracions, recordo perfectament quan a casa meva es cuinava aquest plat seguint la recepta més tradicional. La vigília començava el ritual, el meu pare feia el rostit amb les verdures i les carns. Tot seguit anava passant les carns i les verdures del rostit per una trituradora manual per obtenir un farciment en el punt de textura desitjat per poder farcir les plaques de pasta, prèviament bullides i estirades a sobre d’un drap de fil.
 
El segon acte, ja en el moments previs a l’àpat, es preparava la salsa beixamel per cobrir la safata dels canelons, posar-hi el formatge ratllat i fornejar-los.
En aquest record i amb la característica olor dels canelons gratinant-se envaint la meva cuina arriba l’hora de cercar el vi que acompanyarà a aquests canelons que aviat seran a taula. Amb aquest plat festa, les bombolles han de ser les protagonistes i com si estigués esperant aquest moment, la mirada es dirigeix cap a una ampolla de Leopardi de Llopart.
El celler Llopart de Subirats, enguany celebra el seu 125è aniversari. Des del 1887 elaboren cava amb els raïms de les seva heretat al terme de Subirats (Alt Penedès).
 
Canelons de rostit
El Leopardi és el cava brut nature gran reserva d’anyada d’aquest celler. És un cava artesà d’una qualitat extraordinària, que deu el seu nom a Bernardus Leopardi, iniciador l’any 1385 de la dedicació vitivinícola de la família Llopart. Elaborat amb les varietats tradicionals del cava (macabeu, 40%, xarel·lo, 40%, i parellada, 10%), també hi afegeixen al cupatge un 10% de vi de chardonnay. La seva criança és de 48 mesos. La producció la limiten a 35.000 ampolles per anyada.
El Leopardi, en la seva anyada 2006, presenta un color groc pàl·lid, net i brillant. El seu carbònic, molt fi i regular, crea subtils rosaris que van formant la corona.

En nas és franc i elegant, hi trobem en perfecte equilibri aromes de fruites blanques (poma verda, plàtan) i flors amb un fons especiat i notes de confiteria provinents de la seva criança, constituint tot plegat un conjunt de gran frescor.

En boca, el seu carbònic acarona la llengua,  mostrant vivacitat, untuositat i equilibri. Intens en sabor, la seva via retronasal és àmplia i complexa, aportant sensacions de fruita i espècies. Final llarg i sec que ens deixa exquisides notes del seu envelliment.
 
Cava gastronòmic, acompanya perfectament tot tipus de plats, i va ser un perfecte acompanyant dels meus canelons de rostit.



Fitxa tècnica

Leopardi Brut Nature Gran Reserva Vintage 2006
  • Macabeu (40%), Xarel·lo (40%), Parellada (10%), Chardonnay (10%)
  • Criança mínima de 48 mesos en ampolla
  • 11,75% vol.
  • Caves Llopart (Subirats, Alt Penedès)
  • D.O. Cava
previous article
Entrada més recent



Cuina Cinc ha dit...

que en són de bons!! no poden faltar
els mateixos records:))
Buscaré aquest cava, Gràcies Ramon i Molt Bones Festes, fins ben aviat, seguim

Ramon Roset i Morera ha dit...

Hola Fina,

Gràcies pel teu comentari.
Molt Bones Festes!!!

no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *