no

Restaurant Caldeni


Caldeni és un petit restaurant que forma part d'un grup de restaurants que en els darrers anys estan marcant tendència a Barcelona. Com en el cas del Topik i algun altre restaurant d'aquest grup, ens trobem amb un local càlid i acollidor, poques taules, un servei amable i eficient, un producte fresc d'alta qualitat, un cuiner jove i reconegut i una raonable relació qualitat preu.

Al darrera dels fogons, Dani Lechuga, un jove cuiner que ha estat guardonat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia com a “Cuiner Jove de l’any 2010” i pel Fòrum Gastronòmic de Girona com a “Cuiner de l’any 2011”.

Caldeni està especialitzat i té fama, sobretot, per les seves carns. El Dani procedeix d'una família que es dedica a la importació i exportació de carns, això li permet fer acurada selecció de les peces que vol oferir als seus comensals. Destaquen a la seva carta el Wagyú "Kobe beef" i el Filet d'Angus beef Nebraska. Però tampoc es queden enrere els plats de peix o els arrossos.

Totes les preparacions són mínimes i respectuoses amb el producte, autèntic protagonista dels plats.
 
Mentre esperàvem els plats escollits, ens van servir uns entreteniments que van consistir en una filopizza, una cullera d'arròs inflat i unes magdalenes de  xoriço. Tot seguit i encara dins dels entreteniments de cortesia ens van servir una segona tapa.

Entreteniments
Entreteniments

A continuació vàrem menjar unes patates braves, que formen part d'una petita carta de plats d'aperitiu on es poden escollir algunes especialitats abans de començar amb els plats principals. Les patates braves s’elaboren segons l’estil que en el seu dia va posar de moda el Sergi Arola. Cal dir que estaven en el seu punt, tan de cocció com de picant.
Patates braves

Com a primer plat, jo vaig demanar el calamars de potera, sofregit i vinagreta de tinta (12 euros) i el meu acompanyant va demanar la coca de foie caramel·litzat amb poma i pinyons (14 euros). Els dos plats excel·lents, tan en el seu punt d'elaboració com en la seva presentació.
Coca de foie
Calamar de potera
De segon plat la tria va ser un Steak tartar (filet de vedella Angus, subtilment condimentat) (17 euros) i bacallà extra confitat, fons de porro, avellanes i pernil (18 euros).

Steak tartar
El bacallà
L’steak tartar genial, amb el punt de picat de la carn exacte, saborós, i van saber donar-li el punt de picant exacte que jo volia. El bacallà tot i ser un molt bon plat, la seva textura no arribava a la perfecció.

El pa que serveixen són trossos de pa artesà de peça gran. Crosta cruixent i molla tupida. Molt bo.

Pels postres ofereixen la possibilitat de fer mitges racions, detall molt d'agrair doncs permet poder fer postres amb una certa moderació. La nostra tria va ser un tiramisú de xocolata blanca i una crema catalana en format d'escuma  Tots dos perfectament elaborats. Boníssims.

Crema catalana en escuma
Mini Tiramisú de xocolata blanca

Amb els cafès ens van servir uns petit-fours consistents en unes mini-magdalenes de fruits secs i unes cookies de xocolata.

La carta de vins, sense ser massa extensa, és prou representativa de les diferents zones elaboradores com de les diferents varietals.

Per acompanyar aquest magnífic àpat, vaig escollir un Biu Negre 2010 (D.O. Costers del Segre). Un vi monovarietal de Pinot Noir elaborat, amb ceps conreats a l’alta muntanya, pel celler Batlliu de Sort a la població pirinenca d’Olp. Un vi fresc i elegant, que amb els seus aromes de fruites vermelles (maduixa, gerds) i la seva equilibrada acidesa ens va fer gaudir dels plats.


Qualificació: 4/5

Restaurant Caldeni

València 452
08013 - BCN
Tel.: 932 325 811
previous article
Entrada més recent



no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *