no

Usted 2008 de Terra Remota


Descobrir els vins de Terra Remota (D.O. Empordà) ha estat una de les sorpreses més agradables d'aquest estiu.

Si els seus Camino, Caminante i Caminito em van deixar molt bones sensacions, el Clos Adrien em va atrapar completament. Però la traca final ha estat quan he tingut la sort de poder tastar el seu vi més especial, l'Usted.

A Terra Remota es van adonar que tenien algunes bótes on el vi era superior a la resta i van voler  aprofitar aquest fet, fent amb elles un vi nou i especial, que rebria el nom d’Usted.

L’Usted, neix amb la voluntat de ser el vi més selecte del celler. Se n'ha fet , en la seva primera anyada, la 2008, una producció de 600 ampolles en format magnum (1,5 l.) i va ser presentat en societat en la fira Alimentaria.

És un cupatge de les varietats garnatxa negre (60%) i sirà (40%).  El sirà es va criar en bóta nova de 225 litres i després va seguir la seva criança en inox durant 8 mesos. La garnatxa va estar dos anys en inox per després passar 8 mesos en la mateixa bóta on s’havia criat el sirà.

Presenta un bonic color roig robí amb ribet rosaci i capa mitja. Bona formació de llàgrima.

Nas intens i seductor, encapçalat per les aromes de fruites vermelles confitades (cireres en licor, maduixes, gerd), olives negres, algunes notes florals (violeta). Presencia de notes especiades i balsàmiques (fenoll, romaní, regalèssia) en perfecte harmonia amb uns tocs làctics, fumats (que ens recorden el bacon) i un marcat caràcter mineral.

En boca es mostra sedós i molt llaminer. Té un pas de boca central on mostra uns tanins rodons i polits. Bon final deixant sensacions torrades, record de fum i notes minerals, que convida a repetir. Un vi molt elegant.

Un dels millors vins de l'Empordà!

Malauradament la seva petita producció i el seu elevat preu (200 euros) no el fan un vi a l'abast de tothom.

Fitxa tècnica

Terra Remota Usted 2008

  • 60% garnatxa negre, 40% syrah
  • Criança especial dels vins abans del seu cupatge
  • 14% vol.
  • Celler Terra Remota (Sant Climent Sescebes, Alt Empordà)
  • D.O. Empordà


previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *