no

Mig Mig* 2009


Va ser una de les sorpreses de la G-Night (una fira de vins elaborats amb garnatxes) que va tenir lloc el passat 27 de març a a l'Ommsession Club de l’Hotel OMM de Barcelona. No en sabia de la seva existència i de seguida la seva frescor, però també el seu caràcter em va cridar l’atenció.

En paraules del seu elaborador, el Josep Serra, és un vi de contrastos. La seva idea ha estat oposar dos tipus de raïm, la garnatxa roja i el marselan, en un cupatge al 50%. Amb la garnatxa negre ha volgut representar la tradició i amb el marselan la innovació.

El marselan és una varietat resultant del creuament de la garnatxa i el cabernet sauvignon, creada l’any 1961 a França i tot i ser una varietat poc estesa, se’n troba força a la regió del Llenguadoc. Sobretot aporta als vins perfum i tanins.

El vi rep una criança de 10 mesos en bótes de roure.

Com tots els vins de La Vinyeta la seva etiqueta no deixa indiferent, expressant, en aquest cas, de manera artística el concepte del vi.

El Mig Mig* té el color de les cireres de temporada amb un ribet cardenalici. Cobertura mitjana i deixa a la copa una llàgrima abundant.

En nas és una intensa simfonia d’aromes. En primer terme prenen protagonisme els aromes de fruites del bosc madures (gerds, mores, nabius).  En segon pla, compartint espai, hi trobem notes especiades (canyella, vainilla, cacau) i notes balsàmiques (mentolats). En darrer terme, uns lleugers tocs torrats.

En boca és fresc, saborós i molt llaminer. En el seu recorregut es mostra rodó i equilibrat, amb una bona acidesa i fent gal.la d’uns tanins madurs i ben integrats. Final llarg i aromàtic que ens omple d’aromes de fruita vermella dolcenca, de notes de cafè, mantega i cacau.

Un vi singular, allunyat dels patrons més típics dels vins de l’Empordà, que sap combinar tradició i modernitat i que de ben segur us farà gaudir d’una bona estona. És un vi amb una molt bona relació qualitat-preu. El seu preu de mercat està al voltant dels 13 euros.

Fitxa tècnica

MigMig* 2009

  • 50% garnatxa roja, 50% marcelan
  • 10 mesos d’envelliment en bótes de roure
  • 14% vol.
  • Celler *lavinyeta (Mollet de Perelada, Alt Empordà)
  • Sense D.O.

previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *