no

Mans de Samsó 2009


Aquest vi és l’homenatge que el Josep Maria Anguera fa al seu avi. Ha volgut representar el seu avi per les seves mans. Unes mans endurides pel treball del camp i pel conreu de la vinya.

I per aquest homenatge ha volgut fer el seu vi més personal, un vi que expressi i sintetitzi tota la seva filosofia vinícola. La preservació d’unes terres sanes, vigoroses i autèntiques, la pràctica de l’agricultura biodinàmica i deixar que cada varietat plantada s’expressi de manera totalment natural, transmetent la seva complexitat sense interferències.

Elaborat 100% amb carinyenes velles (entre 50 i 90 anys) procedents de sòls calcaris situats a uns 125-200 m. d'alçada.

La seva presentació és sòbria i elegant. Presenta un color cirera fosc, ribet violaci, d’aspecte dens i brillant amb una molt bona formació de llàgrima.

Al nas ja enamora. Té un nas franc i intens amb aromes de fruita negre molt madura, compotada (mores, nabius).  Acompanyen aquestes aromes unes notes balsàmiques (pi), especiades (regalèssia, anisats) i vegetals (fonoll).

En boca, com tots els vins del Josep Maria Anguera, és molt i molt llaminer. El seu pas de boca és elegant, mostrant múscul i transmetent voluptuositat. Tanins rodons i polits. Perfectament equilibrat, mostra un cert caràcter mineral. La retronasal ens retorna a les fruites negres madures. Postgust llarg i molt agradable que ens convida a continuar-lo bevent.

El Mans de Samsó és un vi profund alhora que extraordinari. Un dels millors Montsant que he tastat. És un d’aquells vins que mentre l’estàs assaborint et transporta al seu terrer i fa desfilar per la nostra imaginació els paisatges de vinya, ametllers i oliveres d’aquest petit paradís anomenat Montsant.

Nota de tast publicada a la revista Cupatges núm. 47

Fitxa tècnica

Mans de Samsó 2009

  • 100% carinyena
  • 12-14 mesos de criança en bótes de roure
  • Producció de 985 ampolles
  • 15% vol.
  • Celler Vinyes d'en Gabriel (Darmós, Ribera d'Ebre)
  • D.O. Montsant

previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *