no

Mas Candí QX 2011

Tarda calorosa d’agost. La humitat colpeja de valent el Penedès mentre estem passejant entre vinyes per gaudir de l’espectacle dels raïms a punt de verema. Tot un festival cromàtic s’albira davant nostre. Entre tanta bellesa van passant les hores i arriba el moment esperat. El sol comença a davallar i una lleugera brisa ens acarona. És el moment d’aturar-se i fer un mossec. Del sarró en surten uns embotits i uns formatges artesans, un bon pa de pagès, oli d’arbequina, flor de sal i per acompanyar-ho un bon vi que s’elabora en part amb raïm de les vinyes que tenim al davant, potser no el més adient per maridar amb les menges que portem, però si que tenim ganes d’assaborir: el Mas Candí QX 2011.

Aquest vi és un monovarietal de xarel·lo. Les seves inicials volen dir Quatre Xarel·los i obeeix a que està elaborat amb raïms procedents de vinyes velles de quatre finques de quatre poblacions: La Vinya de la Pura a Les Gunyoles, Mas Rossell a Font Rubí, vinya de l’Angeleta al Pla del Penedès i la vinya de Cal Martí a Subirats. El most fermenta en quatre tipus de bótes (castanyer, acàcia, roure francès i roure americà) cercant en cadascuna una aportació específica al vi. Se li dona una criança de vuit mesos.
El resultat és un vi de color groc palla amb reflexos daurats. Net i brillant.
Intens i complex en nas, trobem en primer lloc un reguitzell d’aromes de fruites blanques (poma, pera i plàtan),  tocs cítrics (pinya) i notes d’herbes aromàtiques (fenoll) que li aporten molta frescor. Tot el conjunt està embolcallat per unes notes torrades i caramel·litzades (toffee) molt ben integrades en tot el seu conjunt.
En boca és ampli i untuós. Saborós. En el seu pas de boca és elegant i equilibrat, amb una acidesa molt ben integrada i presencia de records de fruita acompanyats d’algunes notes minerals i algun record de brioix. Final llarg i persistent.
Sensacional. Sense cap mena de dubte un dels millors xarel·los que s’elaboren avui al Penedès. Imprescindible per tots els seguidors d’aquesta varietat.

Fitxa tècnica
Mas Candí QX 2011
  • 100% xarel.lo de quatre finques de quatre poblacions
  • Fermentat i criat en quatre tipus de bótes (castanyer, acàcia, roure francès i roure americà)
  • 13% vol.
  • Celler Mas Candí (Avinyonet del Penedès)
  • D.O. Penedès

previous article
Entrada més recent



no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *