no

Clos Abella 2005

Un vi dels que et deixen sense paraules... clavat a la cadira i desitjant que la copa no s'acabi... un vi que a mesura que l'assaboreixes sap transmetre sensacions que et transporten al paisatge que li dona vida... els costers i les terrasses... el sòl de llicorella... un vi que destil.la Priorat per tot arreu!

Parlar del celler Marco Abella és parlar d'un celler compromès amb el territori. Seguidors de l'agricultura biodinàmica, la seva filosofia consisteix en que els seus vins expressin l'autenticitat, tipicitat i essència del poble de Porrera (Priorat).

El Clos Abella és la nau capitana del celler. S'elabora majoritàriament amb garnatxa (40%) i carinyena (40%) i una petita aportació de Cabernet Sauvignon i Syrah procedents dels millors ceps de les parcel·les més elevades de les seves finques.
Aquest vi gaudeix d’una criança de 24 mesos en bótes de roure francès i posteriorment passa uns altres 24 mesos en ampolla.
A la vista presenta un color cirera picota de capa molt alta, amb un ribet morat i abundant formació de llàgrima.
En nas és potent, envaint-nos els aromes de fruita negre, que el fan molt atractiu i fins i tot fan salivar la boca. Apareixen també unes notes balsàmiques, encapçalades pels romaní i uns tocs vegetals, en especial el fonoll, acompanyats d’aromes làctiques i cacau, tot embolcallat per una mineralitat que delata el seu origen.
En boca és elegant, madur i ampli. Una acidesa que li confereix frescor, uns tanins perfectament arrodonits, una carnositat que li aporta volum, un pas de boca envellutat que deixa fruita negre madura i una perfecte cremositat. Final llarg, molt llarg.
Un extraordinari vi,  molt llaminer, que ens omple de sensacions i de records prioratins.

Nota de tast publicada a la revista Cupatges núm. 46
Fitxa tècnica

Clos Abella 2005
  • Garnatxa (40%), Carinyena (40%), Cabernet Sauvignon i Syrah
  • Criança de 24 mesos en bótes de roure francès
  • Envelliment en ampolla mínim de 24 mesos
  • 14% vol
  • Celler Marco Abella (Porrera, Priorat)
  • D.O.Q. Priorat

previous article
Entrada més recent



no

Nom

Correu electrònic *

Missatge *