no

Martí Serdà Cuvée Real Brut Nature Gran Reserva 2006

Les caves Martí Serdà de Santa Fe del Penedès van ser fundades l’any 1986, fruit de l’estreta vinculació dels seu avantpassats amb el conreu de la vinya. Aborden el mercat amb una amplia oferta comercial composada de 12 vins tranquils, 8 caves  i 2 vins d’agulla.
Entre la seva oferta de caves, un dels més emblemàtics és el Cuvée Real Brut Nature Gran Reserva. Tal i com el defineixen els seus elaboradors, el Cuvée Real és un reserva clàssic entre els seus millors brut nature.  Cava de llarga criança, 45 mesos, està elaborat amb un 50% de macabeu, un 25% de xarel·lo i un altre 25% amb un vi de reserva.
Al servir-lo presenta un color groc palla. Brillant. Desprèn un rosari de fines i petites bombolles que finalitzen amb la formació d’una atractiva corona.
Ens trobem davant d’un cava complex, ple de matisos. Predomini dels  aromes de fruites blanques d’os confitades (albercoc, préssec ) sobre un més que seductor fons de pastisseria, i alguns records de fruits secs i tocs especiats (canella i anís)
En boca és molt elegant. Fresc i equilibrat, amb un carbònic perfectament integrat que li aporta cremositat i sensació de  volum. Harmònic. Acidesa perfecte. Saborós, sorprèn per la vivacitat de la seva fruita tot i la seva llarga criança. Aromes de albercocs confitats  i poma al forn acompanyats de canela i crema pastissera. Molt bon final.
Nota de tast publicada a la revista Cupatges núm. 45

Fitxa tècnica


Martí Serdà Cuvée Real Brut Nature Gran Reserva 2006

  • 50% Macabeu, 25% Xarel.lo, 25% vi de reserva
  • 45 mesos de criança
  • Sucre residual: 2 gr/l
  • 11,5% vol
  • Caves Martí Serdà (Santa Fe del Penedès)
  • D.O. Cava
previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *