no

JMFG AU 79 Brut Reserva 2006

Sempre és emocionant tenir la sort  de poder tastar vins, o en aquest cas un cava, en primícia. Només tens la referencia del seu elaborador i les seves expectatives sobre el que ha volgut crear. Si l’elaborador és el Josep Maria Ferret Guasch, ja és tota una garantia de que el producte serà excel·lent, entre altres coses perquè el Josep Maria no té cap mania de eliminar el producte si aquest no compleix les expectatives que tenia d’ell.

El JMFG AU 79, a part de ser la darrera novetat del celler del Josep Mª Ferret Guasch,  és un cava de postres. Molta gent al sentir això, ja es posa les mans al cap i es predisposa malament amb el producte. És encara el record que els provoca les experiències amb alguns caves dolços i semi dolços d’antuvi, que la seva única aportació eren tardes de sofà i mal de cap. Antigament era complicat fer caves secs de qualitat i l’addicció de sucre era una solució per compensar els desequilibris.
Cal dir que ja fa uns anys, alguns elaboradors s’han atrevit a treure al mercat caves de postres (quan parlem de cava de postres ens referim a un cava amb una quantitat significativa de sucre residual) de moltíssima qualitat, en són clars exemples Caves Torelló, amb el Torelló Dolç Reserva i Caves Gramona amb el Gramona Gran Cuvée de Postres. Són caves que poden arribar a tenir una concentració de 50 gr. per litre de sucre residual, elaborats amb les varietats tradicionals del cava, macabeu, xarel·lo i parellada.
Quan estem degustant unes postres dolces, ensucrades, beure un cava brut o brut nature, és tècnicament un error sensorial, encara que cal respectar, com no pot ser d’altra manera, els gustos personals.
Ara és el torn del Josep Maria Ferret Guasch, amb el seu cava AU 79 Brut Reserva 2006.
De presentació ben diferent al que ens té acostumats el Josep Maria, aquest cava està embotellat en una ampolla blanca totalment transparent.
Al servir-lo podem apreciar un cava de color or nou, net i brillant, bombolla petita, rosari persistent  i bona formació de corona.
En nas és molt suggerent,  fresc  però a la vegada potent, que ja ens descobreix que estem davant d’un cava dolç de postres. Aromes de fruites blanques escarxades, cítrics caramel·litzats i flors blanques. Fines notes d’espècies macerades (lleugers anisats) i uns tocs de pansa. Records de fleca.
En boca es mostra fresc, saborós, cremós i molt llaminer. Acidesa òptima. El carbònic, perfectament integrat, interpreta la seva dansa on les bombolles amb el seu xiuxiueig acaronen la nostra llengua, transmetent una agradable sensació. Intenses notes de fruita dolça  i  records de panses. Dolcenc. Un final ric i harmònic amb un subtil punt amarg que culmina perfectament.
És un cava especialment pensat per acompanyar postres dolces, especialment les ensucrades. Memorable quan el vaig combinar amb els bunyols de Quaresma.Fitxa tècnica
AU79 Brut Reserva 2006
  • 70% Xarel·lo, 25% Parellada i 5% Macabeu
  •  
  • 11,5% vol.
  •  
  • Celler Josep Mª Ferret Guasch (Guardiola de Font-Rubí)
  •  
  • D.O. CAVA
previous article
Entrada més recentno

Nom

Correu electrònic *

Missatge *