De vegades, les coses que no planifiques són les que surten millor. I també hi ha dies en que tot surt rodat i bé.
Aquest és el cas del diumenge 9 d’octubre. Al matí la passejada i tast entre vinyes “On dormen els llops”, ja relatada en un altre post, va ser un matí de goig i felicitat. Però l’atzar havia previst donar-me encara més satisfaccions aquest dia.
Quan varem acabar l’activitat, teníem previst dinar tots plegats a Gratallops, però el restaurant estava ple i no va ser possible. Aleshores em vaig afegir d’okupa als “5 a la vinya” (grup format pel Ricard Sempere, la Marta Messeguer, el Ricard Sempere Jr, l’Oriol Prats i la Teresa Corzo) i em vaig aprofitar de la seva influència al Celler de l’Aspic per dinar amb ells en aquest magnífic restaurant de Falset.
El Celler de l’Aspic és un restaurant que ja coneixia i en el que sempre hi he menjat de manera sublim, però encara no havia tingut ocasió de comentar-lo. Però avui després de l’experiència del dia 9, crec que és el moment de comentar-lo.
El Celler de l’Aspic, és un restaurant regentat per l’Antoni Bru, cuiner i sommelier de reconegut prestigi al Priorat. Ells es defineixen com “un local on oferim i presentem la qualitat i la cultura del vi a la comarca del Priorat”. La cuina que ofereix l’Antoni és cuina catalana, amb arrels de Priorat i records del Delta de l'Ebre, amb un cura especial pel producte. Punt i apart quan parlem de la carta de vins, on hi són presents quasi tots els vins del Montsant i del Priorat. El seu celler està nodrit de perles. A destacar que tots els vins estan a preu de botiga. Aquesta sí és manera de promocionar el vi a taula i que molts restaurants haurien de prendre nota.
La seva carta està farcida de bons plats a preus més que correctes i també ofereixen diversos menús de degustació. Nosaltres varem fer el menú degustació “Priorat”, que per un preu de 45 euros + iva per comensal està composat d’un aperitiu, quatre plats principals, formatges i postres acompanyats de dos vins, un Montsant i un Priorat.
Vagi per endavant que les racions són generoses. El nostre menú va consistir en:
- Crema de coliflor amb cansalada.
- Barreja d’enciams amb figues i encenalls de foie,
- Cassola d’arròs bomba amb calamarsets ortigues i cloïsses km 0,
- Rap romescat amb samfaina,
- Gall negre del Penedès eco de “cal Sendra“ rostit amb albergínia km 0.
- Assortiment de quatre formatges artesans de Catalunya
- Brownie amb mus de xocolata i saltejat de plàtan
El vi en qüestió ens va deixar bocabadats a tots, estava excel•lent, un vi d’aquells que deixen empremta i que va fer que es perllongués el nostre estat de felicitat d’aquell diumenge. Era el Mas de Masos 2001 (celler Capafons-Ossó, DOQ Priorat). El vi em va agradar tant, que el comentaré en un altre post.
Recomanar-vos amb entusiasme el Celler de l’Aspic. Si aneu a Falset o bé esteu pels voltants, sense cap mena de dubte és la millor opció.
Qualificació: 5/5
El Celler de l’Aspic
Miquel Barceló, 31
43730 – Falset
Tel. 977 831 246
Mail: info@cellerdelaspic.com
previous article
Entrada més recent
2 comentaris
Llegint el post es com si ho gaudís de nou. Salut!
Ricard, a mi m'ha passat el mateix. Mentre escrivia el post literalment estava tornant a dinar i a fer tertulia amb vosaltres. Salut !
Publica un comentari a l'entrada